Δυσανεξία στη γλουτένη: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιoπάθειας

Δυσανεξία στη γλουτένη: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιoπάθειας

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου, παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερους τυπικούς καρδιολογικούς παράγοντες κινδύνου από άλλους ανθρώπους.

Η κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη, είναι μια ανοσολογική αντίδραση που εμφανίζεται όταν κάποιοι άνθρωποι τρώνε γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Η μόνη θεραπεία είναι η αυστηρή δίαιτα χωρίς γλουτένη.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr