Και η Όλγα Ντάλλα του GNTM συμμετείχε στην αιμοδοσία αυτών των ημερών

Και η Όλγα Ντάλλα του GNTM συμμετείχε στην αιμοδοσία αυτών των ημερών
INTIME NEWS

Πλήθος απλού κόσμου και επωνύμων βρέθηκε στις έκτακτες αιμοδοσίες για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών στα Τέμπη.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας». Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε η ευχαριστήρια επιστολή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για όλους εκείνους που έσπευσαν να δώσουν αίμα για τις ανάγκες των τραυματιών στα Τέμπη.

Τελικά, το δυστύχημα στα Τέμπη συσπείρωσε τον κόσμο που έσπευσε να δώσει αίμα για τους τραυματίες.

Ανάμεσά τους και η φιναλίστ του GNTM 2021, Όλγα Ντάλλα, η οποία και βρέθηκε σε κέντρο αιμοδοσίας και έκανε ένα χαρακτηριστικό story στο Instagram.

OLGA.JPG

«Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Eκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση, έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερίσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, που υπερέβαλλαν εαυτούς για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών., σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας.

Ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν.

Έχοντας πάντα υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών.

https://www.instagram.com/p/CpU0RwSNJO4

Συνολικά συγκεντρώθηκαν από 8.500 έως 9.000 μονάδες (φιάλες) αίματος μετά το τεράστιο κύμα συμπαράστασης στους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, περίπου 3.500 μονάδες αίμα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη (1/3/23), και τη δεύτερη μέρα της τραγωδίας την Πέμπτη (2/3/23) επιπλέον 5.500 μονάδες.

Στην Πλατεία της Λάρισας δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές από ανθρώπους όλων των ηλικιών που περίμεναν καρτερικά να αιμοδοτήσουν για τους τραυματίες των Τεμπών.

DPG Network