Immune boost: Πώς θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου και θα μείνεις μακριά από ιώσεις και αλλεργίες

Immune boost: Πώς θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου και θα μείνεις μακριά από ιώσεις και αλλεργίες

«Μα τρέφομαι καλά, πλένω τα χέρια μου, αποφεύγω να συνωστίζομαι σε κλειστούς χώρους. Τι άλλο να κάνω;», θα μας ρωτήσεις.

Γρίπη, ιώσεις και κρυολογήματα που ξεκινούν με ένα φτάρνισμα και καταλήγουν να σε βγάλουν εκτός προγράμματος, ακόμη και για μία ολόκληρη εβδομάδα. Το τελευταίο δίμηνο πιθανότατα έχεις αρρωστήσει έστω και μία φορά ή έχεις μάθει για αρκετές φίλες και συναδέλφους σου, που δεν έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τους ιούς που κυκλοφορούν.

Είναι λες και λίγο αφότου επιστρέψαμε στα γραφεία και την κανονικότητα, όταν αρχίσαμε να φοράμε λιγότερο τις μάσκες προστασίας, το ανοσοποιητικό μας άρχισε να… βάλλεται από παντού. Και αν αναλογιστείς ότι η άνοιξη είναι -μεταξύ άλλων- η εποχή των αλλεργιών, ίσως χρειάζεται να πάρεις λίγο πιο σοβαρά το θέμα της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σου.

«Μα τρέφομαι καλά, πλένω τα χέρια μου, αποφεύγω να συνωστίζομαι σε κλειστούς χώρους. Τι άλλο να κάνω;», θα μας ρωτήσεις. Η ισορροπημένη διατροφή και το να λαμβάνεις τα προσωπικά σου μέτρα προστασίας, σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν, ωστόσο, ειδικότερα σε περιόδους που οι ιώσεις και οι αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση, ίσως χρειάζεται να κάνεις κάποιες πιο στοχευμένες προσθήκες και αλλαγές στην καθημερινότητά σου. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις μερικές βασικές και σημαντικές πληροφορίες, για να δώσεις ένα boost στο immune system σου.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σου είναι αδύναμο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το πώς θα καταλάβεις ότι το ανοσοποιητικό σου χρειάζεται επιπλέον τόνωση. Μήπως τον τελευταίο καιρό αρρωσταίνεις συχνά και το ένα κρυολόγημα διαδέχεται το άλλο; Μήπως προτού μπει η άνοιξη, οι αλλεργίες άρχισαν να σε επηρεάζουν; Άραγε, αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος; Μήπως το στομάχι σου σε ενοχλεί και σε ταλαιπωρεί συχνά το τελευταίο διάστημα;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που δείχνουν πως το ανοσοποιητικό σου είναι ίσως λίγο αδύναμο αυτήν τη χρονική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν δεν έχεις παρατηρήσει κάτι από τα παραπάνω, σε περιόδους όπου όλοι γύρω σου βγαίνουν εκτός προγράμματος λόγω των ιώσεων και αν οι αλλεργίες της άνοιξης σε επηρεάζουν κάθε χρόνο, είναι σημαντικό να προσφέρεις στο ανοσοποιητικό σου την υποστήριξη που χρειάζεται και μάλιστα, με στοχευμένο τρόπο.

Sad,Woman,Sitting,On,Sofa,At,Home,,Thinking,About,Important

Tips για να αποκτήσεις σούπερ-δυνατό immune system αυτήν την άνοιξη

Αν φροντίζεις την ευεξία σου σε σημαντικό βαθμό, θα διερωτάσαι τι παραπάνω μπορείς να κάνεις για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Σου έχουμε, λοιπόν, μερικά επιπλέον tips που μπορούν να σε βοηθήσουν.

#1 Προσπάθησε να περιορίσεις το καθημερινό στρες

Εύκολο να το πεις, δύσκολο να το κάνεις σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με φρενήρεις ρυθμούς. Ωστόσο, η κατάλληλη διαχείριση του στρες είναι σημαντική για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου. Σκέψου απλώς ότι σύμφωνα με έρευνα, το χρόνιο στρες καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα, η αντίδραση του οργανισμού στο στρες προκαλεί μεταβολές στα ανοσοκύτταρα του οργανισμού, οδηγώντας στην εκδήλωση φλεγμονής. Με λίγα λόγια, μήπως σήμερα το απόγευμα να κάνεις γιόγκα ή να «κατεβάσεις» ένα meditation app στο κινητό σου;

#2 Επένδυσε στον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών

Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, τόσο για να μειώσεις τον κίνδυνο κάποιας λοίμωξης, ίωσης ή γρίπης, όσο και για να αποφύγεις τις αλλεργίες. Αρκεί όμως μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά; Αυτήν την εποχή καλό είναι να κάνεις πιο στοχευμένες διατροφικές επιλογές, επενδύοντας στον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Και το Immune Biotix της Quest είναι το συμπλήρωμα διατροφής που θα σου προσφέρει αυτά ακριβώς τα συστατικά.

Βλέπεις, το Immune Biotix έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά (20 δισεκατομμύρια ανά κάψουλα) τα οποία, όπως είναι γνωστό, διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου λοίμωξης από παθογόνα και μετριάζουν τα συμπτώματα αντιδράσεων ή παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι αλλεργίες και το ατοπικό έκζεμα.

Immune-System-Biotix.jpg

Το Immune Biotix όμως, έχει και βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες και σύμφωνα με μελέτες, αυτά τα φυσικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μειώνουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, τον κίνδυνο ιώσεων και άλλων λοιμώξεων. Τι άλλο περιλαμβάνει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής της Quest; Εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης, το οποίο έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση και βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους «ξένους εισβολείς», βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και σελήνιο, ψευδάργυρο και χαλκό, δηλαδή ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού και επομένως, για την άμυνά του.

Με λίγα λόγια, το Immune Biotix είναι η ιδανική επιλογή για την ισχυρή υποστήριξη του ανοσοποιητικού σου, ειδικότερα σε περιόδους που υπάρχει έξαρση των ιώσεων ή των αλλεργιών, όπως αυτήν που διανύουμε!

#3 Να προσπαθείς να κοιμάσαι καλά και αρκετά, κάθε βράδυ

Ο καλός ύπνος είναι, επίσης, απαραίτητος για ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται ποιοτικά ή αρκετά, έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να κρυολογήσουν και γενικά, η στέρηση ύπνου αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Άλλωστε, δεν αρρωσταίνεις πιο συχνά τις περιόδους που δεν κοιμάσαι καλά ή έχεις περισσότερο στρες; Προσπάθησε, λοιπόν, να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ και να αποφεύγεις τη μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης αργά το απόγευμα, ώστε να μην στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου.

shutterstock_1228856686.jpg

Αν θέλεις να αποκτήσεις, λοιπόν, ένα σούπερ-δυνατό ανοσοποιητικό και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να προλάβεις ιώσεις και αλλεργίες, δώσε βάση στον ύπνο σου, φρόντισε να περιορίσεις το στρες από την καθημερινότητά σου, συνέχισε να πίνεις πολύ νερό και να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα και δοκίμασε να δώσεις ένα boost στον οργανισμό σου με τη βοήθεια του Immune Biotix της Quest. Προσπάθησε να ακολουθήσεις τα tips μας και… θα μας θυμηθείς!