Μην αναμένετε στο ακουστικό σας

Μην αναμένετε στο ακουστικό σας

Διότι βλάπτετε σοβαρά την υγεία σας.

Ναι, ακριβώς για τον λόγο που φαντάζεστε: εξαιτίας των νεύρων (αύξηση αρτηριακής πίεσης) και του στρες που σας προκαλεί η ατέρμονη αναμονή στο ακουστικό σας.

Περισσότεροι από 2.000 εθελοντές έλαβαν μέρος σε μια μελέτη κατά την οποία διαπιστώθηκε πως περισσότερα από έξι λεπτά αναμονής είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Και, όπως ξέρετε, αυτός ο χρόνος αναμονής είναι σχεδόν αυτονόητο δεδομένο κάθε φορά που περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο διαφόρων δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών/ εταιρειών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 67% των εθελοντών ενοχλούνται όταν αναγκάζονται να περιμένουν περισσότερα από ένα-δύο λεπτά, ο ένας στους τρεις αναπτύσσει κανονικό στρες, το 19% θυμώνει και το 16% νιώθει πως δεν τους σέβονται.

Το 64% των συμμετεχόντων δήλωσε πως περισσότερο από την αναμονή αυτή καθαυτή τα νεύρα τους σπάει η μουσική που τη συνοδεύει. Πιο ενοχλητικές αναδείχθηκαν οι φλογέρες και ακολουθεί η κλασική μουσική και οι ήχοι της φύσης. Τέσσερις στους πέντε νευριάζουν τόσο που κλείνουν το τηλέφωνο.

Η επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η εφίδρωση στις παλάμες και ο πονοκέφαλος είναι μερικά από τα συμπτώματα που προκαλεί αυτή η αναμονή η οποία αν επαναλαμβάνεται συχνά ενέχει κίνδυνο να εκδηλωθεί χρόνιο άγχος και εντερικές διαταραχές.