Μεγάλη έρευνα της Dyson για την καθαριότητα του σπιτιού μας – Πώς επηρεάζονται οι αλλεργίες μας

Πατούλια Κατερίνα
Μεγάλη έρευνα της Dyson για την καθαριότητα του σπιτιού μας – Πώς επηρεάζονται οι αλλεργίες μας

Η σχολαστική και εις βάθος καθαριότητα του σπιτιού μας μπορεί αναμφίβολα να μειώσει τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες.

Το πώς αντιλαμβανόμαστε την καθαριότητα του σπιτιού μας και το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό εις βάθος, κατέδειξε μεγάλη, παγκόσμια έρευνα από τη Dyson, με τίτλο Dust Study. Το Queen.gr φιλοξένησε την αλλεργιολόγο κυρία Ιωάννα Καναβάρου MD, MSc, Επιμελήτρια στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και τον κύριο Matthew Lee, Senior Research Scientist της Dyson, σε μία ενδελεχή συζήτηση για τα ευρήματα αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας μελέτης αλλά και σχετικά με το πώς επηρεάζονται οι αλλεργίες μας από τη σκόνη του σπιτιού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Lee παρουσιάζει τα ευρήματα των επιστημόνων που συνομίλησαν με περισσότερους από 33.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας στις απαντήσεις των Ελλήνων. Παράλληλα, εξηγεί από τι αποτελείται η σκόνη του σπιτιού μας και κάνει έναν πολύ σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ της ορατής και της αόρατης σκόνης – που όμως μπορεί να επιβαρύνει το ίδιο την υγεία μας. Ο ίδιος, στέκεται στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο που ενσωματώνεται με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων σκόνης από όλο τον κόσμο, στις ηλεκτρικές σκούπες και τους καθαριστές αέρα της Dyson. Αναλύοντας τη χρησιμότητα των φίλτρων HEPA, των φίλτρων που «αιχμαλωτίζουν» πάσης φύσεως μικροσωματίδιτα που εμπεριέχονται στη σκόνη του σπιτιού μας, επισημαίνει ταυτόχρονα την ανάγκη να επενδύουμε σε μηχανήματα που διασφαλίζουν ότι κατά τη λειτουργία τους «σφραγίζουν» τη σκόνη στο εσωτερικό τους, χωρίς να τη διαχέουν πίσω στο περιβάλλον του σπιτιού μας.

Η κυρία Καναβάρου, από την πλευρά της, αναλύει τι είναι οι αλλεργίες και πώς πυροδοτούνται, ενώ επισημαίνει πως τα ακάρεα, τα βακτήρια και άλλοι μικροργανισμοί, αόρατοι στο γυμνό μάτι μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικά ζητήματα είτε στο ανώτερο είτε στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα. Η σχολαστική και εις βάθος καθαριότητα του σπιτιού μας μπορεί αναμφίβολα να μειώσει τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες, εξηγεί και δίνει τις δικές της συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Καναβάρου και του κ. Lee στο Queen.gr: