Συμβουλές για να «θωρακίσεις» την υγεία του ουροποιητικού και να αποφύγεις τις ουρολοιμώξεις

Συμβουλές για να «θωρακίσεις» την υγεία του ουροποιητικού και να αποφύγεις τις ουρολοιμώξεις

Όλα ξεκινάνε όταν κάποιο βακτήριο εισέρχεται στον ουροποιητικό σωλήνα μέσω της ουρήθρας και πολλαπλασιάζεται.

Το καλοκαίρι θέλεις να είσαι ξέγνοιαστη και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Πώς θα καταφέρεις κάτι τέτοιο όμως, όταν καραδοκούν οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ακόμη και έπειτα από ένα «αθώο» μπάνιο στη θάλασσα; Βλέπεις, αν έχεις πάθει ουρολοίμωξη έστω και μία φορά στη ζωή σου, γνωρίζεις καλά πως πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει αρκετά.

Όλα ξεκινάνε όταν κάποιο βακτήριο εισέρχεται στον ουροποιητικό σωλήνα μέσω της ουρήθρας και πολλαπλασιάζεται. Έπειτα, αρχίζεις να νιώθεις μία επιτακτική ανάγκη να πας τουαλέτα, ένα έντονο αίσθημα καύσου, ένα ενοχλητικό τσούξιμο, ακόμη και ρίγη. Καλό είναι, λοιπόν, αν θέλεις να ζήσεις το carefree καλοκαίρι που σου αξίζει, να εστιάσεις λίγο περισσότερο στην υγεία του ουροποιητικού σου συστήματος, ακολουθώντας μερικά tips που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Το σίγουρο είναι ότι παραμένοντας πιστή σε μία σχολαστική προσωπική υγιεινή και εντάσσοντας στην καθημερινότητά σου το CranBiotix από την Quest, οι εξορμήσεις σου στην παραλία δεν θα εξελιχθούν σε δυσάρεστες εμπειρίες, που θα σου στερήσουν την ανεμελιά και την καλή σου διάθεση.

image003.jpg

#1 Γίνε λίγο πιο προσεκτική με την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητη για να παραμείνεις προστατευμένη από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να κρατιέσαι, όταν νιώθεις πως θέλεις να πας τουαλέτα, αλλά να την επισκέπτεσαι συχνά, ώστε να αποβάλλει ο οργανισμός σου όσο πιο άμεσα τα παθογόνα βακτήρια μέσω της ούρησης. Επίσης, είναι σημαντικό να αλλάζεις καθημερινά εσώρουχο, αποφεύγοντας τα συνθετικά και επιλέγοντας εκείνα που είναι κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς την επιδερμίδα σου, όπως το βαμβάκι. Επίσης, τις φορές που βρίσκεσαι στην παραλία, μην μένεις αρκετές ώρες με το μαγιό σου βρεγμένο, αλλά να θυμάσαι να φόρας ένα καθαρό και στεγνό, το οποίο θα έχεις στην τσάντα θαλάσσης σου.

#2 Πες «ναι» στις ευεργετικές ιδιότητες του cranberry και των προβιοτικών

Ένας τρόπος για να προστατεύσεις αποτελεσματικά το ουροποιητικό, είναι να προσθέσεις το cranberry στη διατροφή σου. Βλέπεις, το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει προανθοκυανιδίνες, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που δρα αποτελεσματικά ενάντια στο Escherichia coli, το βακτήριο που είναι υπεύθυνο για το 90% των ουρολοιμώξεων. Μάλιστα, επενδύοντας στο συμπλήρωμα διατροφής CranBiotix της Quest, όχι μόνο θα επωφεληθείς από τις ιδιότητες του cranberry, αλλά θα ενισχύσεις και τo μικροβίωμα της εντερικής χλωρίδας, αποτρέποντας τη μετάδοση παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό. Συγκεκριμένα προβιοτικά, όπως το L.ramnosus και το L.acidophilus, έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση ενάντια στο Escherichia coli και το Enterococcus faecalis, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης ουρολοιμώξεων.

Extra tip: Χάρη στις κάψουλες DRcaps, το CranBiotix της Quest απελευθερώνει τα συστατικά του απευθείας στο έντερο, εξασφαλίζοντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τη δράση των φιλικών βακτηρίων κατευθείαν στο έντερο.

#3 Μην παραβλέπεις την τακτική ενυδάτωση του οργανισμού σου

Η τακτική ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι «το Α και το Ω» για να διατηρήσεις την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Πίνοντας περισσότερο νερό, φυσικούς χυμούς και smoothies κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, θα βοηθάς και το ουροποιητικό σύστημα να απομακρύνει γρηγορότερα τα παθογόνα βακτήρια και να καθαρίζει. Η επαρκής ενυδάτωση σε συνδυασμό με την κατανάλωση νερού στο οποίο έχεις προσθέσει μία κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα, είναι τα «μυστικά» για να προστατευτείς από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού ή να τις καταπολεμήσεις πιο άμεσα.

Αν θέλεις φέτος, λοιπόν, να ζήσεις ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και να μην ταλαιπωρηθείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης, να ξέρεις πως το CranBiotix της Quest, μίας εταιρείας με 40 χρόνια εμπειρίας στα συμπληρώματα διατροφής, είναι ο δραστικός «σύμμαχος» που χρειάζεσαι!