Ιατρική μεσοθεραπεία: Το νέο μυστικό νεότητας

Ιατρική μεσοθεραπεία: Το νέο μυστικό νεότητας

Η μεσοθεραπεία Skin-Booster είναι μια ιατρική θεραπεία νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονεί και να συσφίγγει το δέρμα.

Καθώς μεγαλώνουμε, το Υαλουρονικό Οξύ, μια από τις βασικές, φυσικά παραγόμενες ουσίες του σώματος, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος, εξαντλείται σταδιακά. Αυτό κάνει το δέρμα μας μετά την τρίτη κιόλας δεκαετία να φαίνεται πιο θαμπό, επίπεδο, χαλαρό και ρυτιδωμένο.

Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός και ειδικός στο πρόσωπο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής, η ιατρική μεσοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος του προσώπου, της ελαστικότητας και της λάμψης, στις επιφανειακές λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς και στον ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Αυτό που την διαφοροποιεί από την κλασσική (αισθητική) μεσοθεραπεία είναι ότι ο ιατρός εφαρμόζει το προϊόν πιο βαθιά στο δέρμα, το οποίο επιτρέπει την χρήση πιο συμπυκνωμένων υλικών με ορατά καλύτερα αποτελέσματα. Η διαδικασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο σώμα μειώνοντας την κυτταρίτιδα στους μηρούς/γλουτούς, καθώς και στο λαιμό και τα χέρια βελτιώνοντας τα σημάδια γήρανσης. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σταδιακά βελτιώνονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στο δέρμα παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η μεσοθεραπεία Skin-Booster είναι μια ιατρική θεραπεία νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονεί και να συσφίγγει το δέρμα. Η τεχνική εφαρμόζει την παροχή στο δέρμα ενός κοκτέιλ συμπυκνωμένου (15-20 mg) μη διασταυρωμένου υαλουρονικού οξέος (ΗΑ), βιταμινών και αμινοξέων. Τα Super Skin-Boosters, όπως π.χ. το Profhilo® και το Jalupro SuperHydro® περιέχουν ακόμη υψηλότερη συγκέντρωση υαλουρονικού (60-80mg), και έτσι είναι πιο ιδανικά για γυναίκες και άνδρες άνω των 40 ετών.​ Μια άλλη κατηγορία μεσοθεραπείας αποτελούν τα Skin-Builders, όπως το RRS Long Lasting® (LOLA) με διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ για παρατεταμένη δράση, καθώς και οι πιο καινούριες υβριδικές θεραπείες όπως το HArmonyCa®, το οποίο συνδιάζει υαλουρονικό οξύ και υδροξυαπατίτη ασβεστίου, και το Karisma®, που συνδιάζει υαλουρονικό οξύ και πεπτίδιο κολλαγόνου, τα οποία στοχεύουν στην μακροχρόνια δημιουργία νέου δερματικού ιστού, δίνοντας στο δέρμα μια φρέσκια λάμψη νεότητας και ένα πιο δομημένο περίγραμμα προσώπου.

Οι ενέσεις μπορούν να γίνουν σε διαφορετικά βάθη (1-4 mm στο δέρμα) ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται και τις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος. Εφαρμόζονται με εξαιρετικά λεπτές βελόνες, ειδικά σχεδιασμένες για τέτοια προϊόντα έτσι ώστε να βελτιώνουν την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και την άνεση του ασθενούς. Πριν από τη θεραπεία χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό για να ελαχιστοποιήσει την παραμικρή ενόχληση. Θα παρατηρήσετε σχεδόν άμεσα ορατά αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχυθούν και θα βελτιωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων ενίσχυσης του δέρματος είναι η υφή τους που μοιάζει με τζελ, η οποία επιτρέπει στο υλικό να κατανέμεται ομοιόμορφα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος επιτρέποντας φυσικά αποτελέσματα χωρίς πρήξιμο, αχρείαστο όγκο και ‘παραμόρφωση’ του προσώπου. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται επίσης από την περιοχή και το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Συνήθως η πρώτη εφαρμογή ενδυναμώνεται με μια επανάληψη στον ένα μήνα, και μετά ακολουθείται συντήρηση του αποτελέσματος σε εξάμηνη βάση. Όπως κάθε άλλη ιατρική πράξη, έτσι και η ενέσιμη μεσοθεραπεία απαιτεί διαβούλευση και ενδελεχή εξέταση από τον ιατρό. Να ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες, προβλήματα υγείας ή δερματικές παθήσεις, καθώς και για τα οποιαδήποτε τρέχοντα φάρμακα που παίρνετε.

Σύμβουλος: Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής (MD PD PhD), Πλαστικός Χειρουργός

Ακολουθήστε τον ιατρό:

@dr.ektor instagram & tiktok

@perfectblue_clinics instagram

Dr. Ektoras Hatzipanayis - Plastic Surgeon - Πλαστικός Χειρουργός Facebook

#skinbooster #drektor #profhilo #superhydro #karisma #harmonyca