Προλάβετε τον καρκίνο του στήθους

Προλάβετε τον καρκίνο του στήθους

Ο καρκίνος του στήθους είναι από τις ασθένειες που ταλαιπωρούν πλήθος γυναικών παγκοσμίως, όμως, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να εμφανιστεί.

Ο καρκίνος του στήθους αποτελεί μια ασθένεια που πολλές γυναίκες φοβούνται να αναφέρουν, ενώ εμφανίζεται τόσο σε νεαρές όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να προστατέψετε τον οργανισμό σας όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε.

Μείνετε σε ένα υγιές βάρος. Όταν έχετε αυξημένο βάρος είναι αυξημένος ο κίνδυνος να εμφανιστεί η νόσος, για αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε τα κιλά σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γυμναστείτε. Αν γυμνάζεστε 5 ημέρες την εβδομάδα για περίπου μία ώρα βοηθάτε στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς με τη γυμναστική ενισχύεται η ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού ενώ μειώνονται και τα επίπεδα οιστρογόνων και ινσουλίνης.

Μειώστε το αλκοόλ. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που καταναλώνουν δύο ποτά σε ημερήσια βάση έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. Αντ' αυτού φάτε μερικές ρώγες σταφυλιού, καθώς περιέχουν ρεσβερατρόλη που βοηθά στη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων.

Καταναλώστε λαχανικά. Προσθέστε στη διατροφή σας σταυρανθή λαχανικά όπως π.χ. το μπρόκολο, που περιέχουν σουλφοραφάνη, που πιστεύεται πως βοηθά στην πρόληψη του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.

Δείτε το ιστορικό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και ψάξτε στο ιστορικό σας. Εάν έχετε συγγενείς πρώτου βαθμού που έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού, ο κίνδυνος να εμφανίσετε και εσείς είναι μεγαλύτερος.

Τσεκάρετε τον εαυτό σας. Το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω είναι ο έλεγχος του στήθους σας. Ρωτήστε τον γιατρό σας, μιλήστε του για το οικογενειακό σας ιστορικό και συζητήστε μαζί του. Θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας συμβουλέψει σωστά.