Έγκαυμα ή ναυτία; Homemade θεραπείες για τα προβλήματα υγείας του καλοκαιριού

Έγκαυμα ή ναυτία; Homemade θεραπείες για τα προβλήματα υγείας του καλοκαιριού

Τα πιο αποτελεσματικά γιατροσόφια για να περάσεις χωρίς απρόοπτα υγείας τις φετινές σου διακοπές.

Tα γιατροσόφια της γιαγιάς που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, υποστηρίζονται πια και από μελέτες. Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στις διακοπές, όπως ναυτία, ηλιακό έγκαυμα ή η διάρροια, έχουν τρόπο αντιμετώπισης με μυστικά που θα σου πρότεινε και η γιαγιά σου.

Ναυτία η δύσκολη

Το τζίντζερ είναι ό,τι χρειάζεσαι για τις στομαχικές διαταραχές. H πιπερόριζα στα Ελληνικά, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για όλους τους τύπους στομαχικών διαταραχών –από τη ναυτία του ταξιδιού μέχρι την πρωινή ναυτία.

4 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη ναυτία φυσικά

Μπορείς να γλύφεις ένα κομμάτι τζίντζερ στη διάρκεια του ταξιδιού ή μπορείς να πιεις αφέψημα από τζίντζερ. Σιγόβρασε 1 με 2 κομμάτια ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ σε 1 φλιτζάνι νερό, σε σκεπασμένο μπρίκι, για 10 λεπτά. Σούρωσέ το και πρόσθεσε μέλι.

Έγκαυμα από τον Ήλιο

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην περίπτωση του ηλιακού εγκαύματος. Αν τελικά νιώσεις το τράβηγμα και την ερυθρότητα από το ηλιακό έγκαυμα, η αλόη βέρα δροσίζει και ανακουφίζει και το πιο πονεμένο δέρμα. Μπορείς να έχεις το δικό σου φυτό αλόης και να κόβεις ένα φύλλο όποτε χρειάζεσαι ή να αγοράσεις έτοιμο gel που όταν είναι κρύο, είναι πιο αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τα εγκαύματα.

Φτιάξε gel αλόης: 1. Κόψε ένα φύλλο αλόης, αφαίρεσε το εξωτερικό τμήμα και βάλ’ το σε μπλέντερ. Για κάθε 1/4 του φλιτζανιού αλόη πρόσθεσε 500 mg βιταμίνη C σε σκόνη, 400 IU βιταμίνη Ε και 1/4 κουταλάκι αιθέριο έλαιο λεβάντας.Αν το αποθηκεύσεις στο ψυγείο σε καθαρό γυάλινο δοχείο, το μείγμα διατηρείται για 1-2 μήνες.

Διάρροια

Αν η διάρροια σε πλήξει στη διάρκεια των διακοπών, συνιστάται η λήψη υγρών από το στόμα για την αντικατάσταση των υγρών και ηλεκτρολυτών που χάνονται. Ένα άλλο γιατροσόφι μπορείς είναι να ανακατέψεις 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 λίτρο νερού. Ενναλακτικά, πάρε προληπτικά προβιοτικά 2-4 εβδομάδες πριν από το ταξίδι.

1691132880151-779003123-ygeia2.jpg