Το trend του TikTok με το αλατόνερο δεν είναι τόσο ασφαλές και οι ειδικοί εξηγούν γιατί

Το trend του TikTok με το αλατόνερο δεν είναι τόσο ασφαλές και οι ειδικοί εξηγούν γιατί

Η νέα τάση του TikTok με το αλατόνερο έχει διχάσει τους χρήστες και οι ειδικοί πήραν θέση.

To TikTok μετρά εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και είναι μια από τις πλατφόρμες με την μεγαλύτερη επιρροή σε θέματα μόδας, ομορφιάς, διατροφής, deco και όχι μόνο. Η δυναμική του μεγαλώνει καθημερινά και το μόνο σίγουρο είναι πως το δημοφιλές app ήρθε για να μας εμπνεύσει και να μας δώσει ιδέες για πρακτικά θέματα της καθημερινότητας.

Αρκετές ωστόσο είναι οι φορές που οι χρήστες δημοσιεύουν videos τα οποία γίνονται viral και μας προτρέπουν να δοκιμάσουμε αμφιλεγόμενες πρακτικές wellness.

Το τελευταίο διάστημα ένα νέο trend κάνει χαμό στην πλατφόρμα και μας προτρέπει να ρίχνουμε αλάτι στο νερό μας για extra ενυδάτωση. Ναι, καλά διάβασες.

To trend του TikTok με το αλατόνερο διχάζει

Η TikToker @sadiebreann_ μοιράστηκε μέσα από τα posts της ότι προσθέτει αλάτι στο νερό για περισσότερο από ένα χρόνο επειδή τη βοήθησε να επισκέπτεται την τουαλέτα λιγότερο και μείωσε τις κατακρατήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το αλατόνερο σε ενυδατώνει καλύτερα συγκριτικά με το απλό νερό επειδή το πόσιμο νερό είναι απογυμνωμένο από μέταλλα τα οποία περιέχει το αλάτι.

Οι ιδανικές ώρες ύπνου για την πρόληψη των ρυτίδων και ένας μεγάλος μύθος που καταρρίπτεται

Ο Dr. Joe Whittington μίλησε στο Tasty.com και ανέφερε: «Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας υγρών μέσα και έξω από τα κύτταρα. Όταν ιδρώνεις ή αφυδατωθείς, χάνεις νερό και ηλεκτρολύτες, συμπεριλαμβανομένου του νατρίου. Η προσθήκη μικρής ποσότητας αλατιού στο νερό μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία ενυδάτωσης βοηθώντας στην αναπλήρωση αυτών των χαμένων ηλεκτρολυτών».

Ο ειδικός τόνισε ότι αυτό το hack είναι κυρίως ωφέλιμο για όσους επιδίδονται σε παρατεταμένη, έντονη σωματική δραστηριότητα ή για άτομα που χάνουν πολλά υγρά. Επιπλέον εξήγησε πως ένα τέταρτο από κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο νερού είναι η σωστή αναλογία για να δοκιμάσεις το trend με ασφάλεια.

Μια γενική οδηγία θα ήταν όχι περισσότερο από ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού ανά λίτρο νερού για να παραμείνει στην ασφαλή πλευρά."Πηγή κεντρικής: pexels.com