Βρήκαμε το hack για τέλειο ύπνο στο TikTok και σκεφτόμαστε πόσο μπροστά ήταν το Κων/νου και Ελένης

Βρήκαμε το hack για τέλειο ύπνο στο TikTok και σκεφτόμαστε πόσο μπροστά ήταν το Κων/νου και Ελένης
Pexels

Οι αποδείξεις πως ο ανανάς θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μας. 

Θυμάσαι το επεισόδιο από το Κωνσταντίνου και Ελένης με τον ανανά και την επιχείρηση που είχε στήσει η Ελένη Βλαχάκη προκειμένου να κερδίσει χρήματα; Εκτός από το ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή, εσύ μπορείς να πάρεις την ιδέα του ανανά όχι για να κερδίσεις λεφτά, αλλά για να κερδίσεις κάτι ακόμα πιο σημαντικό: τον ύπνο.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έναν καλό ύπνο. Ο κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει πολλούς άλλους τομείς της υγείας και της ευεξίας μας, επομένως αν δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε τη νύχτα, είναι σημαντικό να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διορθώσουμε.

Το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου

Η διατροφή σε όλο αυτό δεν θα μπορούσε να μη παίζει κομβικό ρόλο με τα φρούτα να είναι πάντα στη κορυφή των επιλογών. Έτσι λοιπόν και ο ανανάς είναι αυτός που θεωρείται και σύμμαχος σύμφωνα με έναν νέο ισχυρισμό σε βίντεο του TikTok που έγινε πρόσφατα viral, στο οποίο η 21χρονη Emma Leigh ισχυρίστηκε ότι το να φάει ανανά πριν τον ύπνο τη βοήθησε «να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα και να κοιμηθεί πολύ πιο βαθιά».

Στο βίντεό της, που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό της @emselement, η Emma είπε στους followers της να τρώνε ανανά πριν τον ύπνο, αν δυσκολεύονται να κοιμηθούν, επειδή το φρούτο αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, στο σώμα. Η νεαρή κοπέλα, είπε επίσης ότι ήλπιζε ότι η συμβουλή της ήταν χρήσιμη, κάτι που πολλοί στα σχόλια είπαν ότι ήταν.

Αλλά με τόσα πολλά TikTok life hacks που κοινοποιούνται καθημερινά, και δεν είναι όλα απολύτως αξιόπιστα, η κατανάλωση ανανά μάς βοηθά πραγματικά να έχουμε έναν καλύτερο ύπνο; Σύμφωνα με τον Max Kirsten, βραβευμένο coach ύπνου και ειδικό για το PandaLondon, οι ισχυρισμοί της Emma σχετικά με την παραγωγή μελατονίνης είναι αληθινοί.

Ο Max είπε στο site Metro: «Η κατανάλωση ανανά ή η κατανάλωση φρέσκου χυμού ανανά πριν τον ύπνο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τους δείκτες μελατονίνης στον εγκέφαλο έως και 266%. Η τρυπτοφάνη (ένα αμινοξύ που υπάρχει στον ανανά) ενισχύει φυσικά τα επίπεδα μελατονίνης και τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, προκαλώντας ηρεμία, υπνηλία και χαλάρωση».

Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής μελατονίνης, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στον ανανά μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του σώματός μας και μπορεί να μας επιτρέψει να κοιμόμαστε απρόσκοπτα, με αποτέλεσμα έναν καλύτερο ύπνο συνολικά. Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μας βοηθήσουν όταν κοιμόμαστε, ειδικά αν ξυπνάμε συχνά ως αποτέλεσμα του πόνου.

Εποχιακή συναισθηματική διαταραχή:Έξι τροφές που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά τα winter blues

Ο ειδικός πρόσθεσε: «Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Εάν η ενόχληση ή ο πόνος λόγω φλεγμονής παρεμβαίνει στον ύπνο σας, οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της βρομελίνης μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής σας άνεσης και την ποιότητα του ύπνου σας».

Ωστόσο, ο Max επέμεινε ότι ο ανανάς δεν είναι μια μαγική λύση για τις δυσκολίες ύπνου και διαφώνησε με ορισμένες από τις πληροφορίες που διαδίδονται στο TikTok. Ο ειδικός ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση ανανά από μόνη της είναι απίθανο να έχει «σημαντική» επίδραση στον ύπνο και ότι τυχόν οφέλη που βλέπουμε είναι πιθανό να είναι «σταδιακά και να σχετίζονται με τη συνολική ευεξία».

Εάν κάποιος επιθυμεί απελπισμένα έναν σύμμαχο ύπνου, ο Max προτείνει να δοκιμάσει «επιλογές που είναι πιο γνωστές για τις ιδιότητες που προάγουν τον ύπνο», όπως ζεστό γάλα, τσάι χαμομηλιού και δημητριακά ολικής αλέσεως. «Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε μια υγιή ρουτίνα ύπνου και να αντιμετωπίζετε τυχόν υποκείμενες διαταραχές ύπνου, εάν έχετε συνεχώς προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

pexels-any-lane-5945749.jpg