Μάθε τα πάντα για την αναζωογώνηση ωοθηκών και ενδομητρίου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Μάθε τα πάντα για την αναζωογώνηση ωοθηκών και ενδομητρίου

Ο Παπανικολάου Αθ., Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Αναπαραγωγής, μας εξηγεί τι είναι το prp ωοθηκών.

Στο πέρασμα των χρόνων πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και διάφορες ιδέες προκειμένου να αναγεννηθεί ο ωοθηκικός ιστός, με πιο απλά λόγια να λειτουργήσουν καλύτερα οι ωοθήκες μιας γυναίκας. Το τελευταίο λοιπόν χρονικό διάστημα έχει μπει στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η χρήση του PRP. Στην πράξη πρόκειται για λήψη αίματος της γυναίκας και φυγοκέντρησης αυτού στο εργαστήριο απομονώνοντας τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια τα αιμοπετάλια αυτά εγχύονται στις ωοθήκες. Τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες και σε παράγοντες που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δράση στην καταστολή κάποιων ανοσολογικών παραγόντων. Είναι μία αυτόλογη μεταφορά κυττάρων του ίδιου ατόμου και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις στον οργανισμό της γυναίκας. Η πράξη αυτή γίνεται αφού η γυναίκα έχει λάβει ελαφριά μορφή αναισθησίας, υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη και διαρκεί λίγα λεπτά. Μπορεί να γίνει διακολπικά, αλλά και λαπαροσκοπικά.

Ένδειξη για prp ωοθηκών έχουν γυναίκες με χαμηλή AMH, υψηλές τιμές FSH. Γυναίκες σε κατάσταση πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας. Γυναίκες οι οποίες είναι πτωχές απαντήτριες σε προηγούμενες προσπάθειες εξωσωματικής. Γυναίκες που επιθυμούν να γονιμοποιήσουν με δικό τους γεννητικό υλικό.

Επιπλέον η τεχνική της έγχυσης PRP μπορεί να εφαρμοστεί στην ενδομητρική κοιλότητα. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για έγχυση των συμπυκνωμένων αιμοπεταλίων στην ενδομητρική κοιλότητα.

Ένδειξη έχουν γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εμφύτευσης μετά από εμβρυομεταφορά.

Γυναίκες που το ενδομήτριο τους δεν αποκτά το επιθυμητό πάχος σε προηγούμενες προσπάθειες IVF.

Γυναίκες με ιστορικό λοιμώξεων του ενδομητρίου.

Για το ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες για αυτήν την τεχνική, για πόσο καιρό διαρκεί, για το κόστος αλλά και για άλλες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιατρό κ. Παπανικολάου Αθ. Μαιευτήρα – Γυναικολογό, ειδικό Αναπαραγωγής.

Bio

PAPANIKOLAOY.jpg

Αθανάσιος Παπανικολάου Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος | Ειδικός Αναπαραγωγής

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Αθ. Παπανικολάου είναι ειδικός σε θέματα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και είναι σε θέση να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις. Προγραμματίστε το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού, ώστε να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια μέθοδος ταιριάζει περισσότερο στις δικές ανάγκες.

https://doctorpapanikolaou.gr/