To χαλαρωτικό μπάνιο όλοι το λατρεύουμε αλλά υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε λάθος όλη μας τη ζωή

To χαλαρωτικό μπάνιο όλοι το λατρεύουμε αλλά υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε λάθος όλη μας τη ζωή

Ένα ωραίο αναζωογονητικό αφρόλουτρο στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας με όλα τα αγαπημένα μας προϊόντα και ένα αρωματικό κερί είναι η απόλυτη απόλαυση -αλλά τα πολύ μεγάλα σε διάρκεια χαλαρωτικά μπάνια θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία μας.

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να απολαμβάνουμε τη χλιδή στη μπανιέρα για ώρες με ένα καλό βιβλίο, οι ειδικοί μοιράστηκαν τον βέλτιστο χρόνο που πρέπει να περνάμε στο μπάνιο -και δεν είναι πολύ περισσότερος από ό,τι μπορούμε να περάσουμε στο ντους. Η Victorian Plumbing διεξήγαγε μια μελέτη για να βρει την απόλυτη ώρα μπάνιου για βέλτιστη χαλάρωση, ενυδάτωση και έναν καλό ύπνο.

Η έξυπνη τεχνική που διαρκεί μόλις 3 λεπτά μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Στο πείραμα συμμετείχαν 20 συμμετέχοντες, μισοί άνδρες και μισοί γυναίκες, οι οποίοι έκαναν μπάνιο διαφορετικής διάρκειας αναφέροντας στη συνέχεια το πώς ένιωσαν μετά με βάση διάφορους παράγοντες. Η μελέτη, έδειξε ότι τα 22 λεπτά είναι το βέλτιστο χρονικό διάστημα για να περάσουμε στο μπάνιο 'ώστε να νιώσουμε χαλαροί και ενυδατωμένοι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εάν κάνουμε αφρόλουτρο για περισσότερα από 27 λεπτά, μπορεί να βγούμε από το μπάνιο νιώθοντας αφυδατωμένοι -και αυτό υποστηρίζει την άποψη ορισμένων επαγγελματιών, οι οποίοι προτείνουν ότι το μπάνιο δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι τα μπάνια επηρεάζουν ελαφρώς διαφορετικά τους άνδρες και τις γυναίκες. Ειδικότερα, οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα μετά από ένα μεγαλύτερο μπάνιο, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, ενώ οι άνδρες κοιμούνται καλύτερα μετά από μόλις 19 λεπτά στη μπανιέρα.

Η απάντηση στο μεγάλο ζήτημα που φέρνει η θέρμανση τον χειμώνα είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου

Όσοι ένιωθαν πιο χαλαροί στο μπάνιο έκαναν scrolling στο τηλέφωνό τους όσο βρίσκονταν στη μπανιέρα, ενώ όσοι έβλεπαν τηλεόραση ήταν λιγότερο χαλαροί. Η Brenna Ryan από το Victorian Plumbing μοιράστηκε ότι «οι μελέτες έχουν προτείνει ακόμη ότι το μπάνιο έχει παρόμοια οφέλη με την άσκηση» και αν κάνετε μπάνιο στο προτεινόμενο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα «κοιμηθείτε σαν μωρό».

pexels-monstera-production-6621088.jpg