Η έξυπνη τεχνική που διαρκεί μόλις 3 λεπτά μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Η έξυπνη τεχνική που διαρκεί μόλις 3 λεπτά μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα
Pexels

Έχεις πρόβλημα αϋπνίας τη νύχτα; Ειδικός σε θέματα ύπνου έχει τη λύση, η οποία μάλιστα προϋποθέτει να κάνεις μόνο ένα απλό πράγμα πριν ξαπλώσεις.

Έχεις πρόβλημα αϋπνίας τη νύχτα; Η ειδικός σε θέματα ύπνου Dr Katherine Hall έχει τη λύση, η οποία μάλιστα προϋποθέτει να κάνεις μόνο ένα απλό πράγμα πριν ξαπλώσεις.

Όταν αισθάνεσαι κουρασμένη και αγχωμένη λοιπόν, η ειδικός προτείνει να τρίβεις το εσωτερικό μέρος του καρπού σου για 2-3 λεπτά. Αυτή η ηρεμιστική τεχνική θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, με την ειδική στον ύπνο Dr Katherine Hall να υποστηρίζει ότι η μέθοδος μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης.

Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με το στρες και ελέγχει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και τον ύπνο. Η Dr Katherine εξήγησε: «Η κορτιζόλη, που συχνά χαρακτηρίζεται ως η "ορμόνη του στρες", διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις λειτουργίες του σώματος και στην αντίδραση στο στρες, που συνδέεται στενά με τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης».

Στη συνέχεια, η ειδικός προσέθεσε: «Αυτή η ορμονική αύξηση μπορεί να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, οδηγώντας σε θέματα όπως η αϋπνία, ο μειωμένος χρόνος ύπνου και η πρωινή υπνηλία. Σε απάντηση, το σώμα σας μπορεί να παράγει περισσότερη κορτιζόλη για να σας "ξυπνήσει", διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο».

Η απάντηση στο μεγάλο ζήτημα που φέρνει η θέρμανση τον χειμώνα είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου

Θα πρέπει να τρίψεις λοιπόν το εσωτερικό του καρπού σου, καθώς είναι ένα από τα σημεία πίεσης στο βελονισμό. Πιστεύεται ότι η άσκηση πίεσης σε αυτά τα ευαίσθητα σημεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο, και το στρες και να βελτιώσει τη συνολική υγεία.

Άλλες μέθοδοι που συνιστά η ειδικός για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα περιλαμβάνουν την ανάγνωση ενός βιβλίου, το χάιδεμα του κατοικίδιου σου για 10 λεπτά, τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ και τη μη κατανάλωση αλκοόλ τις τρεις τελευταίες ώρες της νύχτας.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Sussex αποκάλυψε ότι το διάβασμα μπορεί να μειώσει το στρες έως και κατά 68%. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η μελέτη αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες χρειάστηκε να διαβάσουν μόνο έξι λεπτά για να μειωθούν τα επίπεδα του στρες τους.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να προσφέρει μια στιγμιαία ηρεμιστική επίδραση, επηρεάζει τον κύκλο του ύπνου, καθώς παρεμβαίνει στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τον ύπνο, κάνοντας τον ύπνο πιο ελαφρύ και λιγότερο αναζωογονητικό. Είναι πιθανό να ξυπνήσεις το πρωί νιώθοντας ανήσυχη, ακόμη και αν κοιμήθηκες οκτώ ώρες.

7 λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάσαι με θέρμανση (και δεν αφορά τους λογαριασμούς)

pexels-anna-nekrashevich-6604845.jpg