Οι 4 τρόποι για να προλάβετε την γρίπη

Οι 4 τρόποι για να προλάβετε την γρίπη

1. Πλύνετε τακτικά τα χέρια σας: Με δεδομένο ότι μερικά μικρόβια μπορούν να ζήσουν πάνω σε επιφάνειες όπως τα πλήκτρα στα ΑΤΜ ή οι χειρολαβές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για περίπου 48 ώρες ο Νο 1 κανόνας για να προστατευθείτε λέγεται καλό πλύσιμο των χεριών και μάλιστα με επαναλήψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Μειώστε το αλκοόλ: Το αλκοόλ περιορίζει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, δηλαδή των αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν του ιούς, μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή του. Αποφύγετε, λοιπόν, την υπερκατανάλωση του (θα γλυτώσετε και περιττές θερμίδες).

3. Ενυδατώστε το περιβάλλον σας: Τα μικρόβια τείνουν να βρίσκουν το υγρό περιβάλλον τοξικό σε σχέση με ένα πιο ξηρό. Αγοράστε, λοιπόν, έναν υγραντήρα και διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα στο 40-60%.

4. Καταναλώστε τροφές με αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά μάχονται τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιβραδύνουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Καταναλώστε, λοιπόν, έντονα χρωματικά φρούτα και λαχανικά, όπως τα μούρα και τα καρότα και καταναλώστε πράσινο τσάι.