Η αλήθεια για το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν ήρθε μέσα από το TikTok

Η αλήθεια για το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν ήρθε μέσα από το TikTok
Pexels

Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να βάζουμε στο πλυντήριο τα σουτιέν;

Παρόλο που όλοι έχουν διαφορετικές συνήθειες υγιεινής, οι ειδικοί δίνουν μερικές γενικές κατευθύνσεις όσον αφορά τις βασικότερες αυτών, όπως το πλύσιμο των ρούχων και ειδικά των εσωρούχων. Όσον αφορά τη συχνότητα με την οποία απαιτείται να πλένονται τα σουτιέν, οι απόψεις των γυναικών διίστανται. Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να βάζουμε στο πλυντήριο τα σουτιέν;

Πολλοί και, κυρίως, πολλές έμειναν άναυδοι με ένα βίντεο που πλέον έχει γίνει viral στο Tik Tok, στο οποίο μια γυναίκα αποκάλυψε ότι η φίλη της δεν πλένει πολύ συχνά το σουτιέν της. Συγκεκριμένα, ο χρήστης Desyr Reviews σε αυτή την αμφιλεγόμενη εξομολόγηση εξηγεί: «Η φίλη μου είπε κάποτε στην ομαδική συνομιλία που έχουμε ότι πλένει τα σουτιέν της μία φορά το χρόνο. Τώρα είμαι εντελώς περίεργη να μάθω πόσο συχνά πλένει η καθεμία τα σουτιέν της. Πρέπει να ξέρω τι είδους πρότυπα έχουν οι γυναίκες». Και προσέθεσε: «Ποια είναι η συνήθης διάρκεια πλυσίματος σουτιέν; Γιατί προφανώς δεν είμαστε όλες ίδιες».

Το βίντεο συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και αντιδράσεις και μια γυναίκα είπε: «Αλλάζουμε όλα τα εσώρουχα καθημερινά και τα πλένουμε. Θεέ μου, τι συμβαίνει με τους ανθρώπους;». Άλλη χρήστης, σχολίασε: «Αλλάζω το σουτιέν μου καθημερινά. Να αλλάζετε τα εσώρουχά σας καθημερινά - το σουτιέν είναι εσώρουχο. Φανταστείτε τον ιδρώτα από το στήθος. Φοράω τα ρούχα μόνο μία φορά και τα πλένω».

Μια άλλη γυναίκα χρήστης του TikTok αποτέλεσε θα λέγαμε τη «μέση οδό» σχολιάζοντας: «Δεν είναι ανάγκη να φτάνουμε στα άκρα. Εγώ τα πλένω κάθε έναν με δύο μήνες, όταν φαίνονται βρώμικα ή μυρίζουν άσχημα». «Κάθε τρεις ημέρες», προσέθεσε άλλη γυναίκα στο comment section, ενώ μια άλλη συμβούλευσε: «Δεν τα βάζω ποτέ στο πλυντήριο. Τα πλένω στο χέρι και διαρκεί δέκα φορές περισσότερο. Τα πλένω μια φορά τον μήνα».

Η Dr Jen Caudle, μια τηλεοπτική ειδικός σε θέματα υγείας που συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές στα βίντεό της στο TikTok, συμβούλευσε να αλλάζουμε τα εσώρουχά μας καθημερινά για λόγους υγείας αλλά και προσωπικής φροντίδας. Σε πρόσφατη ανάρτησή της, έγραψε: «Το να αλλάζετε τα εσώρουχά σας κάθε μέρα βοηθά ενδεχομένως να μειώσετε τον κίνδυνο να παγιδευτεί υγρασία στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων και να αναπτύξετε βακτηριακές μολύνσεις από ζυμομύκητες». Η Dr Caudle προσέθεσε ότι η μη συχνή αλλαγή εσωρούχων αυξάνει τον κίνδυνο δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα.

Η εταιρείας Curry's πάντως διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα σε περισσότερους από 2.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις συνήθειες των εσωρούχων τους. Η πλειονότητα των γυναικών (81%) δήλωσε ότι αλλάζει τα εσώρουχά της καθημερινά.

Σύμφωνα με το Everydayhealth.com, τα σουτιέν πρέπει να πλένονται μετά από δύο έως τέσσερις φορές χρήσης. Εκπρόσωπος του εξειδικευμένου ιστότοπου για την υγεία και την ευεξία δήλωσε: «Τα σουτιέν είναι σαν αποθήκες για τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Για την καλύτερη υγεία του δέρματος και την καλύτερη στήριξη, πλύνετέ τα κάθε δύο έως τέσσερις φορές που τα φοράτε. Αν ιδρώνετε εύκολα, μπορείτε να τα πλένετε και πιο συχνά. Το ίδιο και αν αντιμετωπίζετε ερεθισμό του δέρματος ή μόλυνση στην περιοχή γύρω από το στήθος σας».