Η αλήθεια για το κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι και πώς να «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου

Η αλήθεια για το κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι και πώς να «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου
Pexels

Το να προγραμματίζουμε την ημέρα λουσίματος των μαλλιών μας ανάλογα με τις εκδηλώσεις που έχουμε την κάθε εβδομάδα, είναι απαιτητικό task.

Το να προγραμματίζουμε την ημέρα λουσίματος των μαλλιών μας ανάλογα με τις εκδηλώσεις που έχουμε την κάθε εβδομάδα, είναι απαιτητικό task. Ωστόσο, οι hair experts έχουν πολλές φορές τονίσει ότι το υπερβολικά συχνό λούσιμο, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει περισσότερες κακές παρά καλές συνέπειες στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Και ενώ όλες θέλουμε να διατηρούμε τα μαλλιά μας σε άριστη κατάσταση, με υγιείς και χωρίς ψαλίδα τρίχες, συχνά δεν ξέρουμε πώς να το πετύχουμε. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών μας πάντως, το πολύ συχνό λούσιμο δεν είναι καλό για τα μαλλιά, οπότε σύμφωνα με τον Saul Meskin, ειδικό σε θέματα διατήρησης υγειών μαλλιών στο Foxy Locks, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη ρουτίνα λουσίματος.

Τρεις συνήθειες που αφορούν το κινητό σου τηλέφωνο και που «σκοτώνουν τον εγκέφαλό σου»

Ο Saul Meskin εξήγησε στην Express ότι το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας τα μαλλιά να φαίνονται άτονα και ξηρά -δύο πράγματα που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, καθιστώντας τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Ο κομμωτής των celebrities, Jon Hala, προτείνει να λούζουμε τα μαλλιά μας μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε περνώντας τα δάχτυλά μας από μέσα τους. Αν εξακολουθούν να είναι απαλά και ελαστικά, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται λούσιμο. Η σύσταση είναι να λούζουμε τα μαλλιά μία ή δύο φορές την εβδομάδα - αλλά θα πρέπει να το αποφασίσουμε αυτό βάσει του αν είναι ορατή η λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

To απλό σκανδιναβικό κόλπο με το πάπλωμα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα

Η Simone Thomas, ειδικός στα μαλλιά στο Simone Thomas Wellness, συνιστά επίσης να προσπαθήσουμε να «εκπαιδεύσετε» τα μαλλιά μας σε λιγότερα συχνά λουσίματα. Συγκεκριμένα, προτείνει να ξεκινήσουμε με το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα και μακροπρόθεσμα να στοχεύσουμε σε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα dry shampoo μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μεταξύ του ενός λουσίματος με το άλλο, αν τα μαλλιά δείχνουν λίγο άτονα. Τα dry shampoo λειτουργούν απορροφώντας την περίσσεια λιπαρότητας από το τριχωτό της κεφαλής και προσθέτοντας όγκο στα μαλλιά.

Ακόμη, όπως τονίζουν οι ειδικοί, όταν επιλέγουμε προϊόντα για τα μαλλιά, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στα συστατικά. Τα θρεπτικά έλαια όπως το argan, η jojoba, το αβοκάντο και οι ηλιόσποροι μπορούν να βελτιώσουν την υφή τους, να θρέψουν τις ξηρές άκρες και να προσθέσουν λάμψη στην κουπ μας. Η πανθενόλη και το βούτυρο καριτέ μπορούν να «κλειδώσουν» την υγρασία και να μειώσουν το φριζάρισμα - οπότε εξαρτάται από το ποιες είναι οι ανάγκες των μαλλιών της κάθε γυναίκας.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται να αποφεύγουμε τα σκληρά θειικά άλατα, τις σιλικόνες που δεν εξατμίζονται ή διαλύονται και τα parabens που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ξηρότητα. Η επίτευξη ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής έγκειται στο να βρούμε τη σωστή ισορροπία στη ρουτίνα λουσίματος των μαλλιών που λειτουργεί για εμάς και, φυσικά, να την τηρούμε. Άλλωστε, ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής οδηγεί σε πιο υγιή μαλλιά.

pexels-los-muertos-crew-8406613.jpg