Το άγνωστό σημάδι ότι το κρεβάτι σου έχει ακάρεα και πώς μπορεί να μπερδευτείς ότι έχεις κρυώσει

Το άγνωστό σημάδι ότι το κρεβάτι σου έχει ακάρεα και πώς μπορεί να μπερδευτείς ότι έχεις κρυώσει
Pexels

Ένα σημάδι που λίγοι γνωρίζουν και δείχνει ότι το κρεβάτι σου έχει ακάρεα σκόνης.

Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό όλοι είναι άρρωστοι, καθώς τα κρούσματα της γρίπης και άλλων ιών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αλλά, πολλά συμπτώματα που υποθέτουμε ότι οφείλονται σε ένα ενοχλητικό κρυολόγημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι ενός εντελώς διαφορετικού προβλήματος: των ακάρεων σκόνης. Οι ειδικοί αποκάλυψαν τα πιο συνηθισμένα σημάδια των ακάρεων της σκόνης που πιθανώς αγνοείς - και μοιράζονται πώς μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε μια και καλή.

Οι ειδικοί στα στρώματα λένε ότι όσοι ξυπνούν με ξηρό βήχα μπορεί να κοιμούνται σε ένα κρεβάτι μολυσμένο με ακάρεα σκόνης. Το φτέρνισμα και η ρινική καταρροή είναι ένα άλλο σύμπτωμα που πρέπει να προσέξουμε - καθώς τα ζωύφια του κρεβατιού μπορούν να «ενεργοποιήσουν αλλεργίες».

Η Rebecca Swain της Winstons Beds, προειδοποιεί ότι η «ανεξέλεγκτη φαγούρα μπορεί να είναι σημάδι ότι μοιράζεστε το κρεβάτι με μια ορδή ακάρεων σκόνης. Ενώ δεν μπορείτε να δείτε τα ζωάκια χωρίς να χρησιμοποιήσετε μικροσκόπιο, η παρουσία τους μπορεί να γίνει γνωστή αν υποφέρετε από ξηρό βήχα το πρωί και φαγούρα στα μάτια» προσέθεσε.

Τα ακάρεα της σκόνης είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά είναι ακίνδυνα για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις όπως άσθμα, έκζεμα και ρινίτιδα - γι' αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό.

To απλό σκανδιναβικό κόλπο με το πάπλωμα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα

Αν και δεν συνδέονται απαραίτητα με κρυολόγημα, άλλα σημάδια των ακάρεων της σκόνης περιλαμβάνουνδυσκολία στην αναπνοή, κοκκίνισμα και φαγούρα στα μάτια και διαταραχές στον ύπνο. Οι ειδικοί συνιστούν τακτικό καθαρισμό του δωματίου και επένδυση σε κλινοσκεπάσματα ανθεκτικά στα αλλεργιογόνα για την ανακούφιση ορισμένων από αυτά τα συμπτώματα.Δυστυχώς, μελέτες έχουν δείξει ότι δεν πλένουμε τα κλινοσκεπάσματά μας αρκετά συχνά. Τα καλύμματα και τα κάτω σεντόνια πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα, λόγω των ακάρεων της σκόνης.

Βοηθάει η κατανάλωση ζαχαρωτών στον βήχα; Το ασυνήθιστο tip που έγινε viral στο TikTok

Αν έχουμε μάλιστα αρρωστήσει, θα πρέπει να τα πλένουμε περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να απαλλαγούμε από τυχόν βακτήρια, και θα πρέπει πάντα να γίνεται σε ζεστό πλύσιμο. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, όσοι συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι περίμεναν περίπου 12 ημέρες για να καθαρίσουν τα σεντόνια και να τα ρίξουν στο πλυντήριο.

Οι πιτζάμες και οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει επίσης να περνούν από το πλυντήριο μία φορά την εβδομάδα, με το τελευταίο να χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά αν είμαστε από τους ανθρώπους που κοιμούνται μπρούμυτα. Πολλοί από εμάς ξεχνάμε να πλένουμε τα ίδια τα μαξιλάρια (και όχι μόνο τις μαξιλαροθήκες), αλλά είναι σημαντικό να τα διατηρούμε καθαρά και να τα πλένουμε κάθε τρεις μήνες.

Παράγοντες του τρόπου ζωής που συνδέονται με την πρώιμη άνοια: Από τη μοναξιά μέχρι τη βιταμίνη D

pexels-karolina-grabowska-6660873.jpg