Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
Pexels

Αν έχεις πάει ποτέ να ξαπλώσεις μετά το μπάνιο χωρίς να έχεις πρώτα στεγνώσει με το σεσουάρ τα μαλλιά σου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το ξανασκεφτείς πριν το κάνεις και πάλι.

Το ζεστό, νωπό περιβάλλον που δημιουργείται από τα βρεγμένα μαλλιά πάνω στα κλινοσκεπάσματα και το κεφαλάρι είναι το ιδανικό μέρος για να αναπαραχθούν τα ακάρεα. Μάλιστα, τα ακάρεα δεν είναι το μόνο πράγμα που «κρύβεται» στο κεφαλάρι. Αυτό το συχνά ξεχασμένο μέρος του κρεβατιού μπορεί επίσης να φιλοξενεί κοριούς και βακτήρια, προειδοποιούν οι ειδικοί του Happy Beds.

Σύμφωνα με έρευνα των ειδικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 53% των ανθρώπων δήλωσε ότι δεν καθαρίζει ποτέ το κεφαλάρι του. Αυτό υποδηλώνει ότι πολλοί μπορεί εν αγνοία τους να μοιράζονται το κρεβάτι τους με αυτούς τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες». Για να σταματήσουμε την εξάπλωση των ακάρεων και άλλων βακτηρίων από το κεφαλάρι, θα πρέπει να πλένουμε τα κλινοσκεπάσματά μας κάθε εβδομάδα, αναφέρει το Bristol Live.

Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία (αλλά λίγοι πίνουν αρκετή ποσότητα)

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι δεν πρέπει να κρατάμε το ίδιο μαξιλάρι για περισσότερο από δύο χρόνια. Μπορεί να γίνουν «μόνιμη κατοικία» για εκατομμύρια ακάρεα σκόνης που ενδέχεται να βρίσκονται στο κεφαλάρι. Μόνο ένα γραμμάριο σκόνης μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες ακάρεα. Τα δεδομένα από τον υπολογιστή κλινοσκεπασμάτων του Happy Beds έδειξαν ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων διατηρούν τα μαξιλάρια τους για περισσότερα από δύο χρόνια.

Όσο περισσότερο καιρό κρατάμε όμως το μαξιλάρι μας και δεν το πλένουμε, τόσο περισσότερα ακάρεα σκόνης μπορούν να συγκεντρωθούν. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση σε ακάρεα σκόνης σε πρώιμο στάδιο της ζωής σχετίζεται με αναπνευστικό συριγμό σε παιδιά έως 12 μηνών και με άσθμα που αναπτύσσεται από την ηλικία των 12-36 μηνών. Οι ελαφρές αλλεργίες στα ακάρεα της σκόνης μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ρινική καταρροή και άλλα συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν και την ικανότητα ύπνου.

Πώς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να ξυπνάει στην ώρα του κάθε μέρα -και να μην είσαι «πρωινό ζόμπι»

Εκτός από το να πηγαίνουμε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, οι ειδικοί προειδοποιούν για κάτι ακόμη που ενδέχεται να προκαλέσει το ίδιο πρόβλημα. Δεδομένου ότι σε πολλούς τρέχουν συχνά τα σάλια ή ιδρώνουν στον ύπνο τους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο ιδρώτας και τα σάλια στο κρεβάτι ή στο κεφαλάρι μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν μύκητες και άλλα βακτήρια. Αν αυτό συνεχιστεί και δεν καθαρίζουμε τακτικά το κεφαλάρι ή τα κλινοσκεπάσματά μας, μπορεί να εμφανίσουμε ερεθισμό του δέρματος. Αυτός ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε σκασίματα και ξεφλούδισμα.

IMG_5539.jpeg