Το νόστιμο φρούτο «θησαυρός» και ο λόγος που πρέπει να το απολαύσεις πριν ξαπλώσεις

Το νόστιμο φρούτο «θησαυρός» και ο λόγος που πρέπει να το απολαύσεις πριν ξαπλώσεις
Pexels

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την υγεία και την ευημερία, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένα υγιεινό νόστιμο σνακ που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κοιμηθείς αμέσως και να νικήσεις το τεράστιο θέμα της αϋπνίας που σε εξαντλεί. 

Οι ειδικοί προέτρεψαν όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν να δοκιμάσουν ένα νόστιμο αλλά συχνά παραμελημένο φρούτο πριν πέσουν στο κρεβάτι για ύπνο.

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις κλινοσκεπάσματα για την άνοιξη

Το να στριφογυρίζουμε όλη νύχτα στο κρεβάτι ένα πολύ κοινό ζήτημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να παραδοθούμε στην αϋπνία και στον κακό ύπνο που καταλήγουν να μειώνουν δραματικά την ποιότητα της ζωής μας. Από όσο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, μια νύχτα αϋπνίας μπορεί να καταστρέψει τη μέρα μας, επηρεάζοντας τη συγκέντρωση, τη διάθεσή μας και γενικά αφήνοντάς μας να νιώθουμε σαν να ζούμε στον αυτόματο.

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί επίσης να έχει δραματική επίδραση στη μακροπρόθεσμη ψυχική και σωματική υγεία μας, που συνδέεται με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, υψηλή αρτηριακή πίεση και ακόμη και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ευτυχώς, ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ πριν τον ύπνο θα μπορούσε να κάνει τα πάντα διαφορετικά, σύμφωνα με τους ειδικούς στο BedKingdom.co.uk, οι οποίοι συνιστούν το ακτινίδιο ως όπλο.

Ο βρασμός του νερού της βρύσης μπορεί να το απαλλάξει σχεδόν από όλα τα επιβλαβή μικροπλαστικά

Οι ειδικοί είπαν χαρακτηριστικά: «Το ακτινίδιο είναι βασικό φρούτο στη ρουτίνα πολλών ανθρώπων πριν τον ύπνο για πολλά χρόνια και η επιστήμη υποστηρίζει την αξία του ως σύμμαχο ύπνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, του χρόνου ύπνου και της αποτελεσματικότητας του ύπνου -μετά από ένα μήνα τακτικής κατανάλωσης. Το ακτινίδιο περιέχει υψηλές ποσότητες σεροτονίνης και αντιοξειδωτικών, καθώς και βιταμίνες όπως φυλλικό οξύ και βιταμίνης Β, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου καθώς και στην επαναφορά του προγράμματος ύπνου σας».

Οι ειδικοί προέτρεψαν επίσης να μην καταναλώνουμε καφεΐνη πολύ αργά τη νύχτα, καθώς μπορεί να «πάρει έως και 10 ώρες για να φύγει εντελώς από τον οργανισμό μας», παρεμποδίζοντας επομένως τον πολύτιμο ύπνο μας. Επιπλέον, εάν ασκούμαστε τη νύχτα, ίσως είναι καιρός να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα προπόνησης.

«Μια μελέτη του 2015 από τους Yamanaka et al. διαπίστωσε ότι η έντονη άσκηση πριν κοιμηθούμε διαταράσσει τον φυσικό ρυθμό του σώματος και δυσκολεύει τον ύπνο. Αυτό στη συνέχεια καθιστά πιο δύσκολη την τήρηση ενός καλού προγράμματος ύπνου, καθώς μειώνει την ποιότητά του και μάς επηρεάζει αρνητικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσαν.

Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι ο ύπνος με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM) μειώθηκε κατά 10,5% στα άτομα που έκαναν εντατική άσκηση πριν τον ύπνο -κάτι που μεταξύ άλλων, μακροπρόθεσμα επηρέασε τη μνήμη.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η ποιότητα του ύπνου βελτιώθηκε όταν η άσκηση γινόταν το πρωί. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε την άσκηση πριν από τον ύπνο και όσο πιο νωρίς την κάνουμε τόσο το καλύτερο.

IMG_5607.jpeg