Ετοιμάστε τα πόδια σας για τις καλοκαιρινές διακοπές

Ετοιμάστε τα πόδια σας για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και μαζί του έρχεται η ανυπομονησία για χαλάρωση, δροσερές βουτιές και ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία.

Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, η καλοκαιρινή περίοδος φέρνει μαζί της και μια ανησυχία: την εμφάνιση των ποδιών τους. Η έκθεση στο ήλιο και η χρήση ανάλαφρων ρούχων αποκαλύπτει τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς που μπορεί να έχουν στα πόδια, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση και εμποδίζοντας τους να χαρούν κάθε καλοκαιρινή δραστηριότητα.

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα

Οι ευρυαγγείες, αυτές οι μικρές κόκκινες ή μπλε φλέβες που φαίνονται κάτω από το δέρμα, είναι κυρίως ένα αισθητικό θέμα. Αν και συνήθως δεν προκαλούν έντονα συμπτώματα ή σοβαρές επιπλοκές, μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, λόγω της εμφάνισής τους.

Αντίστοιχα, οι κιρσοί, δηλαδή οι διατεταμένες φλέβες των κάτω άκρων που έχουν οφιοειδή πορεία, εκτός από το αισθητικό ζήτημα, μπορεί να συνοδεύονται από συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους στα πόδια, οίδημα στις γάμπες και κόπωση.

Και οι δύο παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής, περιορίζοντας την κινητικότητα και την αυτοπεποίθηση, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Προλαβαίνετε να περιποιηθείτε τα πόδια σας εγκαίρως για το καλοκαίρι;

Η απάντηση είναι ναι! Ακόμα και τώρα, με την κατάλληλη καθοδήγηση και φροντίδα μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς και να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Picture2.jpg

Για να το πετύχετε, χρειάζεται να απευθυνθείτε σε έναν αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις φλεβικές παθήσεις που διαθέτει την απαιτουμένη εμπειρία και τεχνογνωσία για να σας προσφέρει εξατομικευμένη θεραπεία.

Για τις ευρυαγγείες, η ιδανική λύση για την εξάλειψή τους είναι η σκληροθεραπεία. Σύμφωνα και με όλες τις παγκόσμιες επιστημονικές κοινότητες η σκληροθεραπεία αποτελεί τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών.

Για την περίπτωση των κιρσών, η συνιστώμενη θεραπεία είναι το ενδοαυλικό Laser. Χάρη σε αυτή τη σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδο, οι κιρσοί παύουν να αποτελούν πρόβλημα. .

Με σωστό προγραμματισμό και τήρηση μιας συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθεί ο αγγειοχειρουργός τα πόδια σας θα είναι έτοιμα και λαμπερά πριν από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Καλοκαιρινά tips για λαμπερά και υγιή πόδια

Παράλληλα με τις ιατρικές θεραπείες, μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιες απλές συνήθειες για να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή και λαμπερά καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. :

1) Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για την υγεία της επιδερμίδας και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των φλεβών.

2) Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την υγεία των φλεβών.

3) Ασκηθείτε

Η τακτική άσκηση βελτιώνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών. Προτιμήστε ασκήσεις όπως η κολύμβηση, το περπάτημα ή ποδηλασία.

Αναζητήστε την κατάλληλη θεραπεία και βγείτε στην παραλία με ανανεωμένη διάθεση

Τα πόδια σας αξίζουν την καλύτερη φροντίδα, καθώς σας στηρίζουν σε κάθε βήμα και σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε τις χαρές της ζωής.

Στο ιατρείο Siafakas Vein Center, ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός Αθανάσιος Σιαφάκας και η ομάδα του είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ξανά τα όμορφα και ξεκούραστα πόδια που σας αξίζουν.

Μην αφήσετε τις φλεβικές παθήσεις να σας στερήσουν τις χαρές του καλοκαιριού. Επισκεφθείτε το Siafakas Vein Center για την κατάλληλη θεραπεία και βγείτε στην παραλία με ανανεωμένη διάθεση και αυτοπεποίθηση.