Η υγεία προτιμά τις εργαζόμενες μητέρες

Η υγεία προτιμά τις εργαζόμενες μητέρες

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως οι γυναίκες που έχουν παιδιά και εργάζονται είναι πιο υγιείς σε σχέση με αυτές που μένουν στο σπίτι.

Αν είστε εργαζόμενη μητέρα και προσπαθείτε να ισορροπήσετε την οικογενειακή ζωή με την καριέρα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας, κόντρα σε όσους σας λένε πως η θέση της μητέρας είναι στο σπίτι με τα παιδιά, τώρα έχετε έναν καλό λόγο να συνεχίσετε αυτό που κάνετε με περισσότερη θέληση και δύναμη.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του Journal of Family Psychology, έδειξε πως οι εργαζόμενες μητέρες έχουν πολύ καλύτερη υγεία από αυτές που ασχολούνται με τα οικοκυρικά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης, διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενες μητέρες παρουσίαζαν σημαντικά λιγότερα σημάδια κατάθλιψης και η υγεία τους σε γενικότερες γραμμές ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με αυτές που έμεναν στο σπίτι. Σημαντικό στοιχεία της μελέτης, επίσης, ήταν πως δεν παρουσιάστηκαν διαφορές ανάμεσα στις μητέρες που δούλευαν κανονικά και σε αυτές που εργάζονταν part-time.

Οι μητέρες που μένουν στο σπίτι είναι συχνά πιο απομονωμένες από τις εργαζόμενες μητέρες, κάτι που αυξάνει σημαντικά τη πιθανότητα να πέσουν σε κατάθλιψη. Επίσης, οι μητέρες αυτές τείνουν να αγχώνονται περισσότερο ως αποτέλεσμα του ότι μένουν όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά. Το άγχος αυτό, ωστόσο, φεύγει σταδιακά όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι εργαζόμενες μητέρες είναι πολύ πιο υγιείς, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, σε σχέση με τις μητέρες που μένουν στο σπίτι, κυρίως όμως κατά την περίοδο που τα παιδιά είναι μικρά και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το σχολείο.