Περισσότεροι οργασμοί = Περισσότερα χρόνια ζωής

Περισσότεροι οργασμοί = Περισσότερα χρόνια ζωής

Η απόλαυση που παίρνουμε από το σεξ μπορεί να μας κάνει να ζήσουμε πολύ περισσότερο –και σίγουρα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Το σεξ παίζει μεγάλο μέρος στη ζωή του ανθρώπου και αν μέχρι τώρα το βλέπαμε καθαρά και μόνο σαν μια σαρκική απόλαυση, οι επιστήμονες έρχονται για να μας πληροφορήσουν πως το σεξ εκτός από ευχαρίστηση μπορεί να μας χαρίσει και επιπλέον χρόνια ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, ένας καλός οργασμός, εκτός από την γαλήνη και την ευτυχία που φέρνει ανάμεσα στο ζευγάρι, μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια της ζωής μας. Οι ειδικοί παγκοσμίως συμφωνούν πως υπάρχουν άπειρες αποδείξεις για τα οφέλη στην υγεία που προσφέρει ο οργασμός και μετά από σχετικές έρευνες διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που έχουν οργασμούς δύο ή και περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, τείνουν να ζουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με αυτούς που έχουν λιγότερους οργασμούς.

Ο λόγος για αυτό το τρομερό πλεονέκτημα του οργασμού; Δεν είναι μόνο ένας, αλλά τέσσερις:

1.Χαμηλότερος κίνδυνος για καρκίνο του μαστού: Ο οργασμός έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλά όργανα και λειτουργίες του σώματος. Ένα από αυτά είναι η σημαντική μείωση του ποσοστού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

2.Αποφυγή καρδιακών παθήσεων και όξυνση της αντίληψης: Υπάρχουν έγκυρες αποδείξεις πως ο οργασμός διατηρεί τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και κρατά μακριά τις ασθένειες της καρδιάς. Για την ακρίβεια, ο εγκέφαλος της γυναίκας οξυγονώνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του οργασμού και τα οφέλη αυτού του γεγονότος φτάνουν μέχρι τη καρδιά.

3.Ανακούφιση από τον πόνο και καλύτερη ποιότητα ύπνου: Ο οργασμός μπορεί να μπλοκάρει τον πόνο και να λειτουργήσει σαν ένα φυσικό παυσίπονο απέναντι στους πόνους της περιόδου, τις ημικρανίες κ.α. Επίσης, η έκκριση συγκεκριμένων ορμονών λειτουργεί σαν υπνωτικό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των διαταραχών στον ύπνο.

4.Μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι: Ο οργασμός, τέλος, κάνει καλό στην εμφάνισή μας. Σε μια μελέτη που έγινε ανάμεσα σε 3.500 άτομα, αυτοί που είχαν συχνότερα οργασμούς (μόνοι τους ή με συντρόφους), έδειχναν 7-12 χρόνια νεότεροι σε σχέση με τους άλλους.