Η λιακάδα λύνει τα προβλήματα γονιμότητας

Η λιακάδα λύνει τα προβλήματα γονιμότητας

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσο περισσότερη ηλιοθεραπεία κάνει ένα ζευγάρι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να αποκτήσει παιδί.

Μια σειρά από διάφορες μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της αναπαραγωγής, έδειξε πως η βιταμίνη D, η οποία περιέχεται στις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες των ζευγαριών να κάνουν παιδιά. Και για μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου η λιακάδα είναι σήμα κατατεθέν της, καταλαβαίνετε πόσο ευχάριστα νέα είναι αυτά για τα περισσότερα ζευγάρια που ζουν σε αυτήν.

Η βιταμίνη D είναι η μοναδική βιταμίνη που παράγεται από το σώμα και για να γίνει αυτό σημαντικός παράγοντας είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα ερευνών του Medical University of Graz της Αυστρίας έδειξαν πως οι ακτίνες του ήλιου είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση των ορμονών στις γυναίκες και για την αύξηση του σπέρματος στους άντρες. Για την ακρίβεια, η βιταμίνη D βελτιώνει τα ποσοστά προγεστερόνης και οιστρογόνων στις γυναίκες κατά 13%, ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο και δημιουργεί φιλικό κλίμα στο σώμα για σύλληψη εμβρύου.

Όσο για τους άντρες, η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη σπέρματος και για την βελτίωση της τεστοστερόνης. Επίσης, αυξάνει αισθητά την λίμπιντο.

Φανταστείτε πως στην Αγγλία, για παράδειγμα, όπου η ήλιος δεν περνά τακτικά και οι μέρες είναι κυρίως συννεφιασμένες και μουντές, ένα στα επτά ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας και τέσσερα στα δέκα ζευγάρια δυσκολεύονται να «πιάσουν» παιδί εξαιτίας του σπέρματος του άντρα.

Οι ερευνητές, ωστόσο, προειδοποίησαν πως παρά τα θετικά αποτελέσματα της βιταμίνης D μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας, κανείς δεν πρέπει να κάθεται στον ήλιο για πολύ ώρα καθώς, όπως είναι γνωστό πλέον, υπάρχει ρίσκο για πρόκληση καρκίνου του δέρματος. Πάρτε λοιπόν τον καλό σας και λιαστείτε με την ησυχία σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε και πάντα με την κατάλληλη προστασία.