Πώς να ξορκίσετε τη μαυρίλα της Δευτέρας

Πώς να ξορκίσετε τη μαυρίλα της Δευτέρας

Σιχαίνεστε τις Δευτέρες; Εμείς να δείτε. Γι' αυτό και βρήκαμε μερικούς τρόπους που θα μας σώσουν όλους από την κατάθλιψη.

Όταν ήμασταν μικροί, δεν υπήρχε τίποτα χειρότερο από τα βράδια της Κυριακής. Κι αυτό γιατί ακολουθούσε η σιχαμένη Δευτέρα, το πρωινό ξύπνημα και το σχολείο. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο από τότε, καθώς τα πρωινά της Δευτέρας είναι εξίσου «μαύρα» εξαιτίας της επιστροφής στο γραφείο μετά από ένα χαλαρό και ανέμελο Σαββατοκύριακο.

Επειδή όμως η υγεία μας, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, δεν αξίζει να ταλαιπωρείται από μια παλιομέρα της εβδομάδας, όσο εκνευριστική κι αν είναι, υπάρχουν 6 τρόποι για να διώξουμε τη μουρτζουφλιά μακριά και να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με αισιοδοξία.

  1. Μια μεγάλη κούπα αχνιστό καφέ: Ξεκινήστε τη μέρα με μια κούπα ζεστό καφέ, ο οποίος θα αναζωογονήσει το μυαλό σας και θα φτιάξει τη διάθεσή σας. Επίσης, η καφεΐνη θα αυξήσει του χτύπους της καρδιάς σας και θα σας κάνει να νιώθετε πιο ενεργοί και ενθουσιώδεις. Καλό θα ήταν όσο απολαμβάνετε τον καφέ σας να μένετε μακριά από τους συναδέλφους σας που έχουν ξυπνήσει με νεύρα.
  2. Τηλεφωνείστε σε έναν φίλο σας: Πριν ξεκινήσετε τη δουλειά, μιλήστε στο τηλέφωνο με ένα κοντινό σας άτομο και σχολιάστε όσα κάνατε μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι αστείο που σας συνέβη ή κάντε ακόμα και λίγο κους-κους. Η διάθεσή σας θα φτιάξει αυτόματα και θα έχετε περισσότερη διάθεση για να αντιμετωπίσετε τη μέρα.
  3. Μοιραστείτε πράγματα: Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και μοιραστείτε κάτι που σκέφτεστε ή σας απασχολεί με έναν συνάδελφο που έχετε καλές σχέσεις ή με έναν φίλο στο τηλέφωνο. Η επιρροή που θα έχει πάνω σας θα είναι τεράστια και η συμπαράστασή του θα σας βοηθήσει να δουλέψετε με περισσότερη όρεξη. Επίσης, να ξέρετε πως η χαρά είναι μεταδοτική και αν το άτομο με το οποίο μιλάτε είναι χαρούμενο τότε υπάρχει 25% πιθανότητα να σας «κολλήσει» την καλή του διάθεση.
  4. Ανοίξτε το YouTube: Το YouTube είναι μια εξαιρετική λύση για να φέρετε το χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Μόλις πάτε στο γραφείο, πάρτε τον καφέ σας και δείτε μερικά αστεία βίντεο ή/και βάλτε μερικά αγαπημένα σας μουσικά video clip να παίζουν. Ακόμα κι αν δεν είστε από α άτομα που γελάνε εύκολα, υπάρχουν άπειρα αστεία βίντεο εκεί μέσα που θα σας αναγκάσουν να σκάσετε ένα χαμόγελο.
  5. Πάρτε ένα πλούσιο, παχυντικό πρωινό: Αν το συνηθισμένο σας πρωινό είναι ένα μπολ δημητριακά, μερικές φέτες ψωμί με μέλι ή ένα γιαούρτι, κάντε μια αλλαγή στο πρόγραμμα και ανταμείψετε τον εαυτό σας με κάτι σπέσιαλ το πρωί της Δευτέρας. Διαλέξτε τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες, όπως κρουασάν, τηγανίτες ή ένα μεγάλο κομμάτι κέικ και απολαύστε τα. Έρευνες έχουν δείξει πως τα λιπαρά τρόφιμα λειτουργούν ως παρηγοριά και διώχνουν τα αρνητικά συναισθήματα, κάνοντάς μας να νιώθουμε καλύτερα.
  6. Ασκηθείτε: Αν έχετε αρκετό χρόνο πριν τη δουλειά, κάντε μια στάση στο γυμναστήριο. Μερικές ελαφριές ασκήσεις, όπως το ελλειπτικό όργανο ή το τρέξιμο στον διάδρομο, θα σας ανεβάσουν τη διάθεση, θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα σας ηρεμήσουν, αποβάλλοντας από πάνω σας το άγχος και το στρες. Αν δεν έχετε χρόνο, υπάρχει και άλλος τρόπος. Λίγο πρωινό σεξ είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσετε τη Δευτέρα σας με κέφι και ανεβασμένη διάθεση.