Συνήθειες που μεγαλώνουν το ρίσκο για διαβήτη

Συνήθειες που μεγαλώνουν το ρίσκο για διαβήτη

Τρία πράγματα που πρέπει να κόψετε για να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησησς.

Ο διαβήτης προκαλείται εξαιτίας βλάβης των κυττάρων στο πάγκρεας, η οποία κάνει το σώμα να χάνει την ιδιότητά του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα συμπτώματα είναι υψηλά επίπεδα σακχάρου και ανικανότητα του σώματος να παράγει ινσουλίνη. Σε γενικές γραμμές, ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από συχνοουρία, συχνό αίσθημα δίψας, θολή όραση και μούδιασμα σε χέρια ή πόδια.

Εκτός όμως από τα γονίδια και τα τρόφιμα με ζάχαρη, τα οποία είναι σημαντικοί παράγοντες για την εμφάνιση διαβήτη, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που συντελούν στην εμφάνιση αφύσικων επιπέδων σακχάρου, όπως το στρες, η παχυσαρκία και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής.

Οι ακόλουθοι τρεις λόγοι είναι πολύ σημαντικοί και καλό είναι να τους προσέξετε:

  • Κατανάλωση λευκού ρυζιού: Σύμφωνα με μια πληθώρα ερευνών, οποιαδήποτε αύξηση στην κατανάλωση λευκού ρυζιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ρίσκο της εμφάνισης διαβήτη.
  • Πολλές ώρες καθισιού: Οι γυναίκες που κάθονται μέχρι και επτά συνεχόμενες ώρες κάθε μέρα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσες κινούνται.
  • Έλλειψη ύπνου: Το ίδιο ισχύει και για όσους κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες κάθε μέρα, καθώς και αυτοί έχουν διπλάσιο ρίσκο εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με όσους κοιμούνται 7-8 ώρες.