Ποια τρόφιμα έχουν «κρυμμένο» αλάτι στα συστατικά τους (και επιβαρύνουν την υγεία μας);

Ποια τρόφιμα έχουν «κρυμμένο» αλάτι στα συστατικά τους (και επιβαρύνουν την υγεία μας);

1) Έτοιμη σάλτσα ντομάτας
Μία μέση μερίδα σάλτσας ντομάτας δεν ξεπερνάει το μισό φλυτζάνι. Κάποιες από τις σάλτσες του εμπορίου, σε αυτή την ποσότητα μπορούν να περιέχουν περισσότερο από 6 γραμμάρια αλατιού. Αν, τελικά, θελήσετε να αγοράσετε έτοιμη σάλτσα, φροντίστε να κοιτάξετε προσεκτικά τα συστατικά που αναγράφονται στην συκευασία του προϊόντος.

2) Ψωμί
Εντάξει, δεν περιέχουν όλα τα ψωμιά του εμπορίου μεγάλες ποσότητες αλατιού. Ανάλογα με το είδος του, μία φέτα ψωμιού μπορεί να περιέχει από 0,1 έως πάνω από 0,2 γραμμάρια.

3) Λαχανικά σε κονσέρβα
Αν και όλοι θα θέλαμε να μπορούμε, όλες τις εποχές, να τρώμε τα λαχανικά μας φρέσκα, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Παρόλα αυτά, λαχανικά όπως ο αρακάς ή το καλαμπόκι σε κονσέρβα μπορεί να είναι μία υγιεινή επιλογή. Το μόνο στο οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί είναι η περιεκτικότητά τους σε αλάτι. Ασφαλέστερη λύση αποτελούν τα κατεψυγμένα λαχανικά. Φροντίστε, επίσης, πριν την κατανάλωση να τα ξεπλύνετε με άφθονο, τρεχούμενο νερό.

4) Κέτσαπ, μουστάρδα κλπ. συνοδευτικά
Μία μερίδα κέτσαπ υπολογίζεται περίπου σε μία κουταλιά της σούπας. Σε αυτή την ποσότητα μπορεί να κρύβεται έως 0,167 γραμμάρια αλατιού. Αντίστοιχη ποσότητα κρύβεται και στις μουστάρδες, ενώ πρώτα σε περιεκτικότητα έρχονται τα καυτερά ντιπ.

DPG Network