Πέντε λόγοι για τους οποίους αισθανόμαστε κουρασμένες και ούτε φανταζόμασταν

Γωγώ Φούντα
Πέντε λόγοι για τους οποίους αισθανόμαστε κουρασμένες και ούτε φανταζόμασταν

Δώστε προσοχή και δε θα χάσετε...

Αισθάνεστε μονίμως κουρασμένη αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την αιτία; Νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια για τίποτα και το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε για πάντα στο κρεβάτι σας; Ίσως να μην έχετε δώσει τη δέουσα προσοχή σε κάποια πράγματα που είναι υπεύθυνα για την κούραση αλλά κανείς δεν τα υποψιάζεται.

1)Αφυδάτωση: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ακόμα και η μικρής κλίμακας αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και έλλειψη συγκέντρωσης. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε αυτά τα συμπτώματα, αντί να φάτε, πιείτε ένα ποτήρι νερό.

2)Κινητά τηλέφωνα: Οι ακτινοβολίες των κινητών επηρεάζουν κατά πολύ τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες το 20% των ατόμων από 19-29 ετών συνήθως διακόπτουν τον ύπνο τους εξαιτίας του κινητού τους. Την επόμενη φορά κρατήστε τα μακριά από το κρεβάτι σας.

3)Φάρμακα: Αποδεδειγμένα, πολλά φάρμακα προκαλούν εξάντληση και υπνηλία. Αυτά συνήθως είναι τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιισταμινικά, τα χάπια για την πίεση και τις ημικρανίες. Πριν λάβετε οποιαδήποτε θεραπεία συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

4)Οι πολλές ώρες γυμναστικής: Όταν γυμναζόμαστε περισσότερο από το κανονικό, η ορμόνη κορτιζόλη η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του ιδρώτα, φτάνει στα ύψη με αποτέλεσμα την εξάντληση του οργανισμού.

5)Χαμηλός σίδηρος: Ο σίδηρος παρέχει οξυγόνο σε όλο μας το κορμί και απομακρύνει τα συστατικά που δε χρειαζόμαστε. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου οδηγούν στην αναιμία με αποτέλεσμα την εύκολη κόπωση και την αστάθεια.