Το πρώτο «κάψιμο» στον ήλιο: 3 tips για να το αντιμετωπίσετε

Το πρώτο «κάψιμο» στον ήλιο: 3 tips για να το αντιμετωπίσετε

Oι πρώτες εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες έχουν ήδη ξεκινήσει και μαζί με αυτές τα πρώτα «ααααχ» από τα καψίματα σε πλάτες, ώμους και όπου αλλού. Να τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το κάψιμο της πρώτης ηλιοθεραπείας της σεζόν:

  1. Αν το έγκαυμα γίνει αντιληπτό ήδη όσο είστε στην παραλία, μετακινηθείτε αμέσως κάτω από την ομπρέλα, απλώστε μία αλοιφή και αν έχετε μαζί σας πάρτε μία ασπιρίνη. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και θα σας ανακουφίσει.
  2. Αν έχει περάσει ήδη ένα 8ωρο, και αρχίσετε να πονάτε, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Απλώστε μία αλοιφή που θα σας δροσίσει ή ένα ειδικό γαλάκτωμα, ακόμα και κρύο γιαούρτι που είναι η πατροπαράδοτη μέθοδος της μαμάς. Μην παραλείψετε να κάνετε συχνά κρύα ή χλιαρά ντους ενώ για να ανακουφιστείτε από τον πόνο πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες όπως ασπιρίνη. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε πάγο γιατί θα επιδεινώσει την κατάστασή σας.
  3. Αν το έγκαυμα είναι δεύτερου βαθμού τότε η αποθεραπεία θα διαρκέσει κάποιες μέρες παραπάνω. Εκτός από τα ντους, τις αλοιφές και τα παυσίπονα, τα οποία καλό θα είναι να μην τα εφαρμόσετε μόνο για μία μέρα, προσθέστε και ξύδι ενώ κάντε και συχνές κομπρέσες. Αν ανεβάσετε πυρετό μην ανησυχείτε, είναι από το έγκαυμα. Αποφύγετε τα ξενύχτια και το αλκοόλ για λίγες μέρες, ξεκουραστείτε και πιείτε πολύ νερό.
DPG Network