Οχτώ νεκροί σε μία ημέρα! Τι συμβαίνει;

Οχτώ νεκροί σε μία ημέρα! Τι συμβαίνει;

Κατακόρυφα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη νέα γρίπη που πλήττει τη χώρα μας, με το τελευταίο 24ωρο να σημειώνει το υψηλότερο ημερήσιο «ρεκόρ»!

Μέσα σε μία ημέρα άλλοι οχτώ άνθρωποι προστέθηκαν στην λίστα με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιπλοκές, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 82. Πρόκειται για άτομα που έπασχαν από χρόνια νοσήματα, με εξαίρεση ενός περιστατικού που αφορούσε σε ένα υγιές άτομο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυξημένος είναι και ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο χρειάστηκε να εισαχθούν 15 ασθενείς. Έως σήμερα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά 142 άνθρωποι.

Ο ιός πλήττει περισσότερο τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και τους άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ που γίνεται για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρόκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 82 θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη δεν είχαν εμβολιαστεί.