Πότε δεν κάνουμε Solarium;

Πότε δεν κάνουμε Solarium;

Το δέρμα μας φωνάζει SOS

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι πιο ακίνδυνο το σολάριουμ από την ηλιοθεραπεία με μεγάλη έκθεση στον ήλιο, υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δεν συνίσταται. Και αυτές οι περιπτώσεις παρά τις διαφημίσεις που ακούμε περί βελτιωμένων μηχανημάτων και ασφάλειας είναι αρκετές.

Είναι πολύ σημαντικό οι κοπέλες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους να αποφεύγουν να κάνουν. Εκτός από τις ανήλικες, όσες έχουν λευκό δέρμα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, ανοιχτόχρωμα μάτια και πολλές (σε κάποιες περιπτώσεις δυσπλαστικές ελιές) ή ιστορικό παθήσεων, επίσης έρχονται πρώτες σε λίστα κινδύνου. Επιπλέον, τελευταία παρατηρούνται δερματοπάθειες από τον ιδρώτα που δεν καθαρίζεται καλά στα ξαπλωτά μηχανήματα από πελάτη σε πελάτη καθώς και μυκητιάσεις πελμάτων στα όρθια! Μία νέα μορφή φωτοευαισθησίας δημιουργεί πείσης λευκές κηλίδες στο δέρμα όταν εκτεθεί σε θάλασσα και κανονικό ήλιο, ακόμη κι αν μαυρίζει έυκολα.

Τέλος, απαγορεύεται το σολάριουμ να γίνεται από άτομα που στην οικογένειά τους υπάρχει ιστορικό καρκίνου του δέρματος και βέβαια δεν επιτρέπεται σε άτομα που παίρνουν φάρμακα όπως αντιβιοτικά, αντιϊσταμινικά κ.ά.