Αντιμετωπίζοντας τη θυλακίτιδα

Αντιμετωπίζοντας τη θυλακίτιδα

Σε συνδιασμό με την ενοχλητική τριχοφυία

Τι είναι αλήθεια η θυλακίτιδα; Η φλεγμονή που δημιουργείται από τις τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα μετά το ξύρισμα ή τη χαλάουα. Μεγάλα σπυριά και κύστες, συνήθως εσωτερικά ή ακόμη και με την εμφάνιση πύου μας ταλαιπωρούν και πονούν ανεβάζοντας ακόμη και πυρετό! Πολλές φορές η αποτρίχωση με ξυραφάκι, χαλάουα, ακόμη και κρέμες μπορεί να προκαλέσει μια επιφανειακή λοίμωξη στον τριχικό θύλακα, λόγω του ότι η τρίχα εγκλωβίζεται στο δέρμα. Το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι είτε ήπιο ερύθημα και φαγούρα τοπικά, είτε και δημιουργία κύστης.

Μπορούμε να προλάβουμε αρχικά την εμφάνιση του προβλήματος εφαρμόζοντας μετά το ντους κερατολυτικές κρέμες (π.χ. στα πόδια). Αυτές μπορεί να περιέχουν οξέα φρούτων σε ποσοστό 15% και τις βρίσκουμε στα φαρμακεία. Σε περίπτωση όμως που η θυλακίτιδα έχει εμφανιστεί και έχουν δημιουργηθεί σπυράκια στο δέρμα εξαιτίας της, είναι απαραίτητη η χρήση μιας αντιβιοτικής κρέμας τοπικά, σε μορφή λοσιόν ή τζελ, για περίπου δύο εβδομάδες που θα μας γράψει ο γιατρός. Εάν το πρόβλημά μας είναι μόνιμο, πλέον ο δερματολόγος θα προχωρήσει σε ορμονικές εξετάσεις και στην εφαρμογή λέιζερ αποτρίχωσης με σκοπό να κάψει το θύλακα της τρίχας εσωτερικά, ώστε αυτή να πέσει σταδιακά από μόνη της.

*Αν η φλεγμονή είναι έντονη και δημιουργηθεί κύστη στο δέρμα, τότε είναι πιθανό να χρειαστεί διάνοιξη με ειδικό χειρουργικό λέιζερ ή μικροχειρουργική διαθερμία έως ότου καθαρίσει ο ιστός από τη μόλυνση, προκειμένου να είναι δυνατή η αποτρίχωση με λέιζερ. Τα αποτελέσματα είναι σωτήρια!

Διαβάστε ακόμη:

Κινηθείτε: Η καθιστική ζωή ενοχοποιείται ακόμη και για την εμφάνιση καρκίνου!

Ξέρετε ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι σας;

Διατήρηση γονιµότητας σε νεαρές γυναίκες µε καρκίνο µαστού