Μέλι: Τέσσερις ιδιότητες της θαυματουργής τροφής που μπορεί να αγνοούσατε

Μέλι: Τέσσερις ιδιότητες της θαυματουργής τροφής που μπορεί να αγνοούσατε

Δεν θεωρείται άδικα superfood

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι, παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, το μέλι είναι μία τροφή απίστευτα υγιεινή, τα οφέλη της οποίας, για τον οργανισμό, είναι πολλά. Συνήθως είναι το σστατικό που καταναλώνουμε στα κρυώματα του χειμώνα, αφού καταπραΰνει τον λαιμό, βοηθάει να κοιμηθούμε ευκολότερα και μειώνει τον βήχα. Υπάρχουν, όμως, και άλλες ιδιότητες του μελιού που πολύς κόσμος σήμερα αγνοεί. Ας δούμε μερικές από αυτές.

1) Τοπικό αντιβιοτικό
Έχει αποδειχτεί ότι, διάφορες παθήσεις του δέρματος -από τα απλά χτυπήματα έως τα εγκαύματα και τις χειρουργικές τομές ανταποκρίνονται θετικά και θρέφουν γρηγορότερα όταν τα περνάμε με λοσιόν από μέλι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε υπεροξειδίου του υδρογόνου.

2) Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα κουνουπιών
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό για την μείωση της φαγούρας και των ερεθισμών του δέρματος από τα τσιμπίματα των κουνουπιών.


3) Κατά της ακμής
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τοπική χρήση του σε πρόσωπα με ακμή βελτιώνει την κατάσταση, αφού βοηθάει στην εξάλειψη των μολύνσεων και φλεγμονών στους θύλακες του δέρματος.


4) Χωνευτικό
Έρευνες του 2006 έχουν αποδείξει ότι, η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι στις επεξεργασμένες τροφές, βοηθάει στην βελτίωση των ισορροπιών της μικροχλωρίδας του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να διατηρήσετε το μαύρισμά σας περισσότερο
Kαλοκαιρινές αλλεργίες και τι πρέπει να προσέχετε