Τι είναι η κρίση πανικού και ποια τα σημάδια της

Τι είναι η κρίση πανικού και ποια τα σημάδια της

Μία από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή.

Ταξιδεύετε με το αεροπλάνο και σας λούζει κρύος ιδρώτας, βρίσκεστε στη συναυλία του αγαπημένου σας καλλιτέχνη και μουδιάζει ξαφνικά όλο σας το σώμα, κάνετε βουτιές στην πιο ονειρική παραλία και αισθάνεστε πως θα πεθάνετε. Ηρεμήστε δεν έχετε τρελαθεί ακόμα, απλώς αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού, η οποία είναι μία διαταραχή που εκδηλώνεται τόσο με ψυχολογικά όσο και με σωματικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με έρευνες, 1 στις δύο γυναίκες εμφανίζει το παραπάνω πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή της από τα 20 έως τα 45, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κρύβουν τις κρίσεις πανικού αντί να προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.

Η κρίση μπορεί να επέλθει σε μία άσχετη στιγμή, αλλά και μετά από χωρισμό, θάνατο, αλλαγή κατοικίας, αλλαγή εργασίας και οποιαδήποτε στρεσογόνο κατάσταση.
Τα σωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν αυτές τις κρίσεις μπορεί να είναι από απλός ιδρώτας, μέχρι δύσπνοια, ζάλη, ναυτία, αίσθημα ασφυξίας και πνιγμού, πόνος στο στήθος και τάση λιποθυμίας
.

Εάν αισθανθείτε κάτι από τα παραπάνω ή γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από αυτήν τη διαταραχή συμβουλευτείτε ευθύς αμέσως κάποιον ειδικό ψυχίατρο.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω...από τις διακοπές, μπροστά όμως στην υγεία

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Οι 4 εχθροί της γυναικείας υγείας κατά τη διάρκεια των διακοπών