Πώς να κάνετε το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο

Γωγώ Φούντα
Πώς να κάνετε το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο

Χρήσιμα tips για χαρούμενο ξύπνημα...

Πολλοί από εμάς το θεωρούν το χειρότερο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ενώ και οι υπόλοιποι δεν το συμπαθούν σε καμία περίπτωση. Ο λόγος φυσικά για το πρωινό ξύπνημα, το οποίο όσα χρόνια και αν περάσουν δύσκολα συνηθίζεται. Ακόμα και η σκέψη του όταν πέφτουμε στο κρεβάτι για ύπνο, είναι αρκετή αφενός να μας χαλάσει τη διάθεση και αφετέρου να μας αγχώσει και να μας κρατήσει άυπνους. Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips, ώστε να κάνετε τη διαδικασία του πρωινού ξυπνήματος λίγγο πιο εύκολη...

1. Ξεγελάστε το βιολογικό σας ρολόι: Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά κάθε φορά ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 5 λεπτά νωρίτερα. Με αυτό τον τρόπο θα συνηθίσει ο οργανισμός να ξυπνάει νωρίτερα από μόνος του και θα καταφέρετε να είστε ξύπνιοι την ώρα που πρέπει με ένα σταδιακό και όχι ένα απότομο ξύπνημα.

2. Μην πίνετε καφέ το βράδυ: Από τι ώρα και μετά θα είναι καθαρά δικό σας θέμα, αλλά αν ξέρετε ότι ακόμα και ένας καφές στις 7 το απόγευμα είναι ικανός να σας κρατήσει άυπνους, καλύτερα να τον αποφύγετε. Το ίδιο ισχύει και για το τσάι.

3. Γυμναστείτε μετά τη δουλειά: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απογευματινή γυμναστική. Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και 3-4 ώρες μετά δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο. Έτσι και πιο εύκολα θα κοιμηθείτε αλλά θα ξυπνήσετε και με περισσότερη ευεξία και ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Tips για να απαλύνετε τους πόνους της περιόδου

Πώς να αποφύγετε τις οφθαλμολογικές μολύνσεις