Αιδοιοπλαστική: Ποιες γυναίκες τη χρειάζονται και γιατί;

Αιδοιοπλαστική: Ποιες γυναίκες τη χρειάζονται και γιατί;

Ο dr. Νικόλαος Ναούμ, Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος, ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, λύνει τις δικές μας απορίες.

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν είτε από κληρονομικότητα, είτε από έναν δύσκολο φυσιολογικό τοκετό δυσμορφίες στη γεννητική περιοχή. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα μακριά ή χαλαρά τα μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου, η υπερτροφία και ασυμμετρία της κλειτορίδας, ακόμα και η διεύρυνση και χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό, γεγονός τεράστιας σημασίας τη στιγμή που ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης λόγω απογοήτευσης της γυναίκας με το σώμα της ελλοχεύει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το γεγονός πως 1 στις 2 γυναίκες παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, ελάχιστες το αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι αρκετές δυσκολίες της καθημερινότητάς τους οφείλονται σε αυτό το πρόβλημα. Η δυσκολία του να γυμναστούν ή να κάνουν ποδήλατο, οι έντονοι πόνοι κατά τη σεξουαλική επαφή, ο μόνιμος ερεθισμός, η ερυθρότητα, η αδυναμία να φορέσουν μαγιό ή στενό παντελόνι που διαγράφουν το πρόβλημα, οφείλονται καθαρά στην μορφολογία της γεννητικής περιοχής. Έτσι, επόμενο είναι να χάνεται η αυτοπεποίθηση και η σεξουαλικότητα της γυναίκας, με αποτέλεσμα να μαθαίνει να ζει με το πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει τη ζωή της τόσο λειτουργικά όσο και ψυχολογικά.

Η αιδοιοπλαστική είναι η πιο σημαντική επέμβαση του τομέα της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, που μόνο ελάχιστοι εξειδικευμένοι γιατροί στην Ελλάδα μπορούν να πραγματοποιήσουν, καθώς δεν είναι μία αισθητική επέμβαση που θα έκανε ο πλαστικός χειρουργός τους.

Η κλινική μου εμπειρία έχει δείξει, ότι αν και η αιδοιοπλαστική θεωρείται ενδεχομένως ταμπού στην Ελλάδα (παρόλο που στη Μέση Ανατολή και τον Δυτικό κόσμο αποτελεί πια επέμβαση που γίνεται ακόμα για καθαρά αισθητικούς λόγους), ολοένα και περισσότερες ελληνίδες επιλέγουν να απαλλαγούν από το πρόβλημα και να αλλάξουν αυτό που τις ενοχλεί. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της αιδοιοπλαστικής είναι τόσο εντυπωσιακά και φυσικά μόνιμα, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι τόσο μικρός, ώστε το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να το πάρει η γυναίκα απόφαση.

Θα συμβούλευα τέλος τις γυναίκες, να ξεπεράσουν τον φόβο ή το ταμπού τους και να αντιληφθούν ότι η αιδοιοπλαστική δεν γίνεται απλώς για την αισθητικότητα της περιοχής, αλλά ουσιαστικούς λόγους που θα αλλάξουν τη ζωή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ananeosi.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρήσιμες συμβουλές για να έχουμε πάντα υγιή δόντια


Νευρική ανορεξία: Ποιά είναι η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα και πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματά της.