Συμβουλές για ευχάριστη αναπνοή όλη μέρα

Γωγώ Φούντα
Συμβουλές για ευχάριστη αναπνοή όλη μέρα

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύερο από ένα υγιές χαμόγελο και μία δροσερή αναπνοή...

H υγιεινή του στόματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία όλου του υπόλοιπου σώματος. Τα λευκά περιποιημένα δόντια και η ευχάριστη αναπνοή είναι πολύ σημαντικά κυρίως για εσάς αλλά και την ψυχολογία σας. Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips ώστε η αναπνοή σας να διατηρείται ευχάριστη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας...

1. Mην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα. Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι πολύ σημαντικό, αλλά αν δε χρησιμοποιήσετε νήμα κάνετε μισή δουλειά, καθώς αυτό απομακρύνει τις τροφές που αποθηκεύονται ανάμεσα στα δόντια και είναι αιτίες της κακής αναπνοής.

2. Bουρτίστε και τη γλώσσα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εξωτερικό της περίβλημα θεωρείται μεγάλη εστία βακτηριδίων και μικροβίων. Οπότε μην ξεχνάτε ποτέ το βούρτσισμά της...

3. Προσοχή στα ποτά. Τα διάφορα ποτά που καταναλώνετε, καφές, αλκοολούχα, αναψυκτικά ευθύνονται για την κακοσμία καθώς απελευθερώνουν διάφορες ενώσεις στο αίμα που την προκαλούν. Περιορίστε τα όσο μπορείτε λοιπόν!

4. Ροφήματα. Είναι γνωστό από τις γιαγιάδες μας ακόμα ότι κάποια βότανα ενισχύουν την ευχάριστη αναπνοή. Αυτά είναι το πράσινο τσάι, ο μαιντανός και τα φυτικά μυρωδικά.

5. Πείτε ναι στα φρούτα. Λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν τα περισσότερα από αυτά, και η οποία εξουδετερώνει τα βακτήρια του στόματος, ενισχύουν τη δροσερή αναπνοή.

Διαβάστε επίσης:

Πείτε όχι στο μαύρο σφράγισμα

Νευρική ανορεξία: Ποιά είναι η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα και πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματά της.