Γιατί πονάω όταν κάνω sex;

Γιατί πονάω όταν κάνω sex;

Ο dr. Νικόλαος Ναούμ, Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος, ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, λύνει τις δικές μας απορίες.

Συντριπτικά μεγάλο ποσοστό γυναικών, αισθάνεται έντονο πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή και όχι ευχαρίστηση. Ο γυναικολόγος Dr. Νικόλαος Ναούμ, μας εξηγεί που οφείλεται αυτή η δυσφορία.

Παθήσεις του κόλπου
Τα συμπτώματα με τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους είναι αυξημένες και δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις, φαγούρα, ερεθισμός και πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η κολπίτιδα είναι η ν.1 υποψία αν έχετε τα παραπάνω συμπτώματα, η οποία είναι θεραπεύσιμη αρκεί να επισκεφθείτε άμεσα τον γυναικολόγο και να μην αφήσετε το πρόβλημα να εξελιχθεί.

Ξηρότητα του κόλπου
Είναι γεγονός ότι περίπου το 40% των γυναικών, ταλαιπωρείται από ξηρότητα κόλπου. Μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς ή παθογόνους παράγοντες όπως, ο παρατεταμένος θηλασμός, το κάπνισμα, οι ορμονικές θεραπείες, η ενδομητρίωση, οι συχνές κολπικές πλύσεις με υγρά που διαταράσσουν το φυσικό PH του κόλπου κ.α. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί, είναι ο ανυπόφορος πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και σε αυτή την περίπτωση δίνουμε λύση με ορμονικές κολπικές κρέμες, τοπικά ενυδατικά μέσα και λιπαντικά κόλπου κτλ. Πολύ σημαντικό είναι να αλλάξει η γυναίκα παράλληλα τον τρόπο ζωής της, καθώς η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο.

Έρπης γεννητικών οργάνων
Οι γυναίκες έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής από τους άνδρες, ενώ ανάμεσα στα συμπτώματα ανήκουν οι έντονες κολπικές εκκρίσεις, φουσκάλες γεμάτες με υγρό στο εσωτερικό του κόλπου, ερεθισμός, μυϊκοί πόνοι και έντονη δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή. Η θεραπεία του γίνεται μόνο με φαρμακευτική αγωγή, ενώ η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη για να αποφύγετε τον κίνδυνο νέας μόλυνσης.

Δυσμορφίες γεννητικής περιοχής
Η κλινική μου εμπειρία έχει δείξει ότι περίπου 1 στις 2 γυναίκες παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή όπως μικρά, χαλαρά ή υπερτροφικά χείλη του αιδοίου, ασυμμετρία κλειτορίδας κ.α. Οι δυσμορφίες, εκτός από το ότι επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, προκαλούν έντονους πόνους κατά τη σεξουαλική επαφή. Ενώ παλαιότερα λοιπόν οι γυναίκες συνήθιζαν να ζουν με το πρόβλημα, τώρα με τη βοήθεια της Αιδοιοπλαστικής μπορούν να αποκαταστήσουν άμεσα και με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης (περίπου 2 ημέρες) οποιαδήποτε δυσμορφία της γεννητικής περιοχής, αλλάζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα και τη σεξουαλική τους ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.ananeosi.gr


Διαβάστε επίσης:

Αιδοιοπλαστική: Ποιες γυναίκες τη χρειάζονται και γιατί;