Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το άγχος αποτελεσματικά!

Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το άγχος αποτελεσματικά!

Άγχος: ο μεγάλος εφιάλτης και πώς να τον νικήσετε

Δεν περνάει μέρα που να μην αγχωθούμε από το απλό ως το σημαντικό, λίγο ή πολύ. Το άγχος είναι ισοδύναμο με κακής ποιότητας ζωή. Άγχος σημαίνει κακός προγραμματισμός και αδυναμία διαχείρισης της ζωής μας. Μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να πάρουμε το θέμα αυτό πιο σοβαρά; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ζούμε μια ζωή πιο ήρεμη;

Aκολουθήστε αυτές τις απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές και σίγουρα θα αρχίσετε να χαμογελάτε ξανά.

1. Ξυπνήστε 15 λεπτά νωρίτερα από ότι συνηθίζετε. Απολαύστε το πρωινό σας με ηρεμία και θα σας μείνει και χρόνος για οτιδήποτε απρόοπτο. Με τα έξτρα αυτά λεπτά θα έχετε περισσότερο χρόνο να προλάβετε αυτά που θέλετε. Bonus tip: Φτιάξτε τα πράγματά σας και προετοιμαστείτε για το τι θα φορέσετε απότο βράδυ.

2.Μην αφήνετε τα πράγματα στην... τύχη τους. Το μυαλό σας είναι ένα. Μην το ταλαιπωρείτε, βοηθήστε το να ανταπεξέλθει στην πίεση της μέρας γράφοντας και απαριθμώντας τις υποχρεώσεις σας στην ατζέντα σας.

3.Μάθετε να θέτετε προτεραιότητες στη ζωή σας. Χωρίστε στο μυαλό σας τα σημαντικά από τα λιγότερα σημαντικά και μάθετε να λέτε «όχι» εκεί που πρέπει.. Δεν κάνει κακό.

4.Αποφύγετε τους ανθρώπους που σας μεταδίδουν την αρνητική τους ενέργεια και μάθετε πάντα να βλέπετε τα πράγματα από τη θετική τους οπτική γωνία. Γιατί τι καταφέρατε την προηγούμενη φορά που τα είδατε από την αρνητική;

5.Μάθετε να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην αφήνετε τις υποχρεώσεις σας για... αργότερα. Το τώρα είναι για να το αξιοποιούμε. Αν μαζεύετε υποχρεώσεις και δουλειές για αύριο το σίγουρο είναι ότι θα μεταφερθούν για μεθαύριο.

6.Μην ξεχνάτε ότι πάντα υπάρχουν επιλογές, οπως επίσης και τα λεγόμενα plan A,B κτλ. Δε χάθηκε και ο κόσμος που δεν πέτυχε κάτι που σκεφτήκατε ή που δεν πήγε όπως θα θέλατε, σκεφτείτε μια άλλη παράμετρο και αξιοποιήστε όποιες άλλες επιλογές έχετε. Το άγχος το μόνο που σας προσφέρει είναι αρνητισμό και μιζέρια.

7.Κάντε νέα πράγματα. Βγείτε και περπατήστε στο πάρκο, πηγαίνετε μια ποδηλατάδα, πηγαίνετε μια βόλτα στη θάλασσα, παίξτε σαν παιδιά, γελάστε με την ψυχή σας, απολαύστε ένα γεύμα μόνο για εσάς και το σύντροφό σας.

8.Αξιοποιήστε τον ελεύθερο σας χρόνο με δραστηριότητες που σας γεμίζουν, όπως να δείτε μια ταινία,να διαβάσετε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο δε θα έχετε χρόνο να αγχώνεστε, αφού την ενέργειά σας θα την απορροφάει η αγαπημένη σας ασχολία.

9.Γυμναστείτε!! Η άσκηση είναι το μαγικό κλειδί για ποιοτικότερη ζωή. Γεμίζετε ζωντάνια, αποβάλλετε κάθε αρνητική σκέψη και παράγετε τις λεγόμενες ενδορφίνες που είναι υπαίτιες για το αίσθημα χαράς.

10.Πιστέψτε στη δύναμη του εαυτού σας και μάθετε να μοιράζεστε με τους δικούς σας ανθρώπους, ό,τι σας απασχολεί.

Διαβάστε ακόμα:

8 αιτίες πονοκεφάλου που δεν μπορείτε να φανταστείτε

Συμβουλές για να αποφύγετε τις ιώσεις

Βελτιώστε την υγεία και την ψυχολογία σας με σταθερούς κανόνες