5 απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις κράμπες

Σε όλους μας έχει τύχει ενώ περπατάμε ή γυμναζόμαστε ή κάνουμε μία απότομη κίνηση, να πάθουμε κράμπα. Οι κράμπες είναι απότομες και ακούσιες συσπάσεις των μυών του ποδιού και κυρίως της γάμπας οι οποίες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν, ωστόσο, 5 τρόποι για να τις αντιμετωπίσετε απλά:

1. Τεντώστε το πόδι σας με τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ.

2. Πριν πέσετε στο κρεβάτι κάντε λίγη γυμναστική ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις κράμπες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε διατάσεις ή στατικό ποδήλατο για λίγα λεπτά.

3. Η θερμότητα μπορεί επίσης να αποτρέψει τις κράμπες. Πριν ξαπλώσετε λοιπόν, βάλτε μία θερμοφόρα για 10 λεπτά στα πόδια σας ή σκεπάστε τα καλά με μία κουβέρτα.

4. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα συστατικά αυτά ρυθμίζουν τη δραστηριοτητα των μυών ενώ βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, τα πράσινα λαχανικά, τα καρύδια και τα όσπρια.

5. Φροντίστε να προσλαμβάνετε πολλά υγρά και νάτριο καθώς η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και η ισορροπία των ηλεκτρολυτών βοηθά στην αποφυγή κραμπών.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ