5 θρεπτικά συστατικά που λείπουν και από τις πιο υγιείς γυναίκες

5 θρεπτικά συστατικά που λείπουν και από τις πιο υγιείς γυναίκες

Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ωφελούν κάθε οργανισμό

Εξασφαλίστε, για τον οργανισμό σας, τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, λαμβάνοντας, καθημερινά, τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

1)Βιταμίνη Ε
Το δυνατό αυτό αντιοξειδωτικό προστατεύει τα κύτταρα, βοηθώντας τα να αλληλεπιδράσουν και να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Επιπλέον, η έλλειψη ενός οργανισμού, σε Βιταμίνη Ε, μπορεί αν τον εμποδίζει να απορροφήσει άλλα θρεπτικά συστατικά.

2)Ποτάσσιο
Ο ηλεκτρολύτης βοηθάει το νευρικό σύστημα και τους μύες. Ακόμα, συμβάλλει στην διατήρηση της πίεσης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό, μπορεί αν νιώθετε ευερέθιστη, αδύναμη και εξαντλημένη. Για να αναπληρώσετε την έλλειψη, εκτός από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ποτάσσιο, καλό είναι να περιορίσετε και το νάτριο που προσλαμβάνετε. Αυτό, επειδή τα δύο αυτά μεταλλικά στοιχεία πρέπει να είναι σε ισορροπία στο σώμα σας και είτε λιγότερο ποτάσσιο, είτε περισσότερο νάτριο, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

3)Ασβέστιο
Το παντοδύναμο μεταλλικό στοιχείο ενδυναμώνει τα κόκκαλα, και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Το ασβέστιο συμβάλλει και στην πρόληψη από άλλες ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

4)Βιταμίνη Α
Ενδυναμώνει την όραση, ειδικά στο σκοτάδι, και διατηρεί δέρμα, ούλα και δόντια, υγιή. Ακόμα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ιώσεις. Όσο μεγαλώνουμε, μάλιστα, τόσο πιο απαραίτητη μας γίνεται, προκειμένου να προστατεύσουμε και την λειτουργία του εγκεφάλου.

5)Μαγνήσιο
Απαραίτητο για εκατοντάδες χημικές αντιδράσεις του οργανισμού- από την «αποθήκευση» της ενέργειας, μέχρι την σωστή λειτουργία των γονιδίων. Διατηρεί σε εγρήγορση νεύρα και μύες, τα κόκκαλα γερά και την κυκλοφορία του αίματος σταθερή.

Διαβάστε ακόμα:

Φθινοπωρινή γρίπη: 6 tips για να την αποφύγετε
Διορθώστε τα ζυγωματικά σας με τη βοήθεια του οδοντιάτρου σας
Λεβάντα: Τρεις μαγικές ιδιότητες του αγαπημένου φυτού