Mήπως η τσάντα σας, σας αρρωσταίνει; Δείτε γιατί...

Γωγώ Φούντα
Mήπως η τσάντα σας, σας αρρωσταίνει; Δείτε γιατί...

Ένα όχι και τόσο αθώο αξεσουάρ!

Οι γυναίκες ως γνωστόν λατρεύουν την μόδα, τα παπούτσια και φυσικά τις τσάντες. Τα τελευταία χρόνια το τόσο απαραίτητο για την γυναικεία καθημερινότητα αντικείμενο, έχει γίνει τόσο μεγάλο με αποτέλεσμα να χωράει τα πάντα και να αποτελεί κυριολεκτικά προέκταση του χεριού μας. Έχετε σκεφτεί όμως πόσα μικρόβια μπορεί να κουβαλούν οι τσάντες; Είτε λόγω των σημείων που τις ακουμπάμε, το οποίο είναι λόγο έως πολύ λογικό, είτε λόγω αυτών που περιέχουν στο εσωτερικό τους. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια από τα βασικά αντικείμενα της γυναικείας τσάντας, τα οποία μπορούν να αποβούν αρκετά βλαβερά για την υγεία μας...

1. Μπουκαλάκια νερού: Είναι πάρα πολύ θετικό και φυσικά υγιεινό να πίνετε πολύ νερό, γι' αυτό και πολλές από εμάς έχουμε πάντα ένα μπουκαλάκι με νερό στην τσάντα μας. Ωστόσο, το πλαστικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας. Το συγκεκριμένο υλικό όταν έχει χρησιμοποιηθεί, μπορεί να απελευθερώσει διάφορες βλαβερές ουσίες στο νερό οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές μέχρι και προβλήματα γονιμότητας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να πίνετε το νερό σας σχετικά γρήγορα και να πετάτε το μπουκαλάκι.

2. Προιόντα μακιγιάζ: Δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη η οποία μέσα στην τσάντα της να μην κουβαλά προιόντα μακιγιάζ. Πολλές μάλιστα, έχουν ξεχωριστά για το σπίτι και ξεχωριστά... εκτός σπιτιού! Φροντίστε να τα βάζετε πάντοτε σε νεσεσέρ. Επίσης, επειδή είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν μικρόβια και βακτήρια, φροντίστε να τα αλλάζετε τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Ιδιαίτερα η μάσκαρα, η οποία έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια, αν είναι σε κακή κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις κάποιες από αυτές αρκετά σοβαρές.

3. Χρησιμοποιημένα... χαρτομάντηλα: Μεταξύ μας, μπορεί καμία να μην το παραδέχεται, αλλά όλες ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία συνηθίζει να... φυσά την μύτη της, και να αποθηκεύει, άγνωστο γιατί, το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο στην τσάντα. Όπως καταλαβαίνετε, εκτός από το αηδιαστικό του πράγματος, τα μικρόβια, επιβιώνουν πάνω στο χαρτομάντηλο, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα χεράκια σας κάθε φορά που τα βάζετε στην τσάντα σας. Όπως είναι αναμενόμενο, στη συνέχεια τα μικρόβια μεταφέρονται σε εσάς αλλά και στους γύρω σας... Προσοχή λοιπόν!

4. Tο κινητό σας: Γύρω από τα κινητά τηλέφωνα, έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις και έρευνες για το αν είναι επικίνδυνα ή όχι για την υγεία μας. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι υπαίτια ακόμα και για όγκους στον εγκέφαλο ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί υπερβολικά μεγάλη χρήση του κινητού αλλά και... ατυχία! Παρόλα αυτά, τα κινητά τηλέφωνα, εκτός από τα μικρόβια που μπορεί να κουβαλούν και τα οποία είναι υπεύθυνα για διάφορες μολύνσεις, είναι επίσης υπεύθυνα για την «texter's thumb», δηλαδή την αγκύλωση που παθαίνουν τα δάχτυλα από τα πολλά μηνύματα! Αστείο, αλλά αληθινό!

5. Το βάρος: Παρά το γεγονός ότι οι τσάντες υπάρχουν για να βάζουμε μέσα πράγματα και εννοείται ότι δεν βάζουμε βαρίδια ή... εργαλεία, παρόλα αυτά, ένα βιβλίο, μία αντζέντα, το κινητό και τα καλλυντικά μας, είναι ικανά για να την κάνουν ιδιαιτέρως βαριά και να επιβαρύνουν την μέση, την πλάτη αλλά και τον αυχένα μας. Φυσικά τα αποτελέσματα δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου...

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας και πώς να τα προστατέψετε

Ποιες είναι οι τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές;

6 περίεργα tips υγείας τα οποία λειτουργούν!