Χειμερινές ιώσεις: 3 τρόποι να τις αποφύγετε φυσικά

Χειμερινές ιώσεις: 3 τρόποι να τις αποφύγετε φυσικά

Προστατέψτε την υγεία σας με απλά βήματα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν ποτέ, όταν εσείς, κάθε Χειμώνα, ανεβάζετε πυρετό, έχετε συνάχι και, γενικώς, υποφέρετε; Υπάρχουν μερικοί τρόποι να προλάβετε τις εποχιακές ιώσεις, χωρίς να καταβάλλετε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Ακολουθήστε τα απλά βήματα που σας προτείνουμε και μείνετε υγιής, την σεζόν των ιώσεων.

1)Γίνετε καλύτερη φίλη με τον φρέσκο αέρα
Είναι κοινή λογική ότι, όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες, είναι πιο βολικό να μένουμε μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού μας. Το πρόβλημα είναι, ότι το να μένετε μονίμως σε εσωτερικούς χώρους, σας φέρνει συνέχεια σε επαφή με άλλους ανθρώπους- και τα μικρόβιά τους. Το να βγαίνετε έξω, στον καθαρό αέρα, όχι μόνο σας επιτρέπει να «καθαρίσετε» από τα μικρόβια τα οποία κυκλοφορούν μέσα, αλλά ενισχύει και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

2)Χαλαρώστε
Σίγουρα υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους το να χαλαρώσετε είναι το τελευταίο πράγμα που σας απασχολεί. Αλλά, αν θέλετε να είστε πιο υγιής, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Το στρες θα σας κάνει πιο εύθραυστες απέναντι στα κρυώματα. Επίσης, η κούραση είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν προσέχουμε αρκετά τον εαυτό μας- δεν κοιμόμαστε, δεν τρώμε και δεν ασκούμαστε αρκετά.


3)Τα καθαρά χέρια είναι το παν
Η γρίπη και οι ιώσεις εξαπλώνονται κυρίως μέσω της αφής. Αποφεύγετε να αγγίζετε, χωρίς λόγο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, και κάντε συνήθεια το τακτικό, σωστό πλύσιμο των χεριών σας. Το νερό και το σαπούνι παραμένουν τα πιο δυνατά σας όπλα ενάντια στην εξάπλωση των μικροβίων με την αφή.

Διαβάστε ακόμα:
Οι ελληνίδες εμβολιάζονται κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Τερηδόνα: Η πιο διαδεδομένη και ύπουλη ασθένεια στον κόσμο
Κρύωσες; Aποτελεσματικά tips για να επανέλθεις γρηγορότερα!