Πόδι της καμήλας: Πώς διορθώνεται; Πονάει η επέμβαση;

Πόδι της καμήλας: Πώς διορθώνεται; Πονάει η επέμβαση;

Δρ. Νικόλαος Ναούμ, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, μας λύνει κάθε απορία για μια επέμβαση που χρειάζονται όλο και περισσότερες γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν το «πόδι της καμήλας» στη γεννητική περιοχή, γεγονός που όχι μόνο τις κάνει να νιώθουν άβολα, αλλά μπορεί να τους δημιουργήσει και λειτουργικά προβλήματα όπως πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, δυσκολία στην εκγύμναση ή ακόμα και στο να κάνουν ποδήλατο.

Υπάρχει πλέον η λύση και ονομάζεται αιδοιοπλαστική. Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος της Επανορθωτικής Γυναικολογίας έχει αναπτυχθεί ραγδαία όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Πρόκειται για μία λεπτή επέμβαση, που πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένους ιατρούς και όχι από πλαστικούς χειρουργούς που δεν γνωρίζουν τη μορφολογία της περιοχής. Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται με νυστέρι. Ο Δρ. Ναούμ εισάγει πρώτος στην Ελλάδα το διοδικό laser τελευταίας γενιάς, όπου έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα έναντι του νυστεριού:

-Δεν νεκρώνουν κάποιες αισθητικές απολήξεις και νεύρα της περιοχής, όπως γίνεται με το νυστέρι
-Δεν υπάρχουν ουλές και σημάδια
-Με το laser πραγματοποιείται χειρουργείο ακριβείας, εντελώς αναίμακτα!
-Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σαφώς ελάχιστος, σε σχέση με το χειρουργείο που πραγματοποιείται με νυστέρι

Άρα, πρόκειται για μία επέμβαση που πραγματοποιείται με τεράστια ακρίβεια και ουσιαστικά το χειρουργείο ακόμα και στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις, σπάνια ξεπερνά τη 1 ώρα.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Συνηθίζουμε να ονομάζουμε την αιδοιοπλαστική, ως την «επέμβαση της Παρασκευής», επειδή τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενες γυναίκες κλείνουν το χειρουργείο για Παρασκευή ώστε Δευτέρα να είναι κανονικά στη δουλειά τους! Άρα, δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, ούτε καν μία ημέρα άδεια καθώς η ανάρρωση είναι άμεση.

«Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες που μένουν στην επαρχία παίρνουν το αεροπλάνο, έρχονται στην Αθήνα, κάνουμε το χειρουργείο και επιστρέφουν την ίδια ημέρα με το αεροπλάνο στο σπίτι τους! Άρα, αντιλαμβανόμαστε πόσο γρήγορη ανάρρωση έχουν» αναφέρει ο Γυναικολόγος Δρ. Νικόλαος Ναούμ, ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία.

Θα πονέσω;

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι ακριβώς επειδή η αιδοιοπλαστική γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, θα νιώθουν έντονο πόνο, δυσφορία και ότι θα χρειαστεί να μείνουν στο κρεβάτι για ημέρες μέχρι να αναρρώσουν. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει! Τις περισσότερες φορές συνιστούμε στις γυναίκες να πάρουν ένα αναλγητικό χάπι μόνο την πρώτη ημέρα του χειρουργείου και μόνο σε περίπτωση που νιώσουν πόνο. Τις περισσότερες φορές, δεν συμβαίνει ούτε καν αυτό!

«Όσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που μου έχουν πει, πως την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο πήγαν σε πάρτι και χόρευαν ή πήγαν στο super market και κουβάλησαν τα ψώνια χωρίς να νιώσουν τον παραμικρό πόνο ή ακόμα πήγαν και γυμναστήριο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ναούμ.

Άρα, η αιδοιοπλαστική δεν πονάει, δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης και μπορεί να θεωρηθεί επέμβαση ρουτίνας, μόνο εάν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό που η εμπειρία και τεχνογνωσία του εγγυάται το αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ananeosi.gr