Χάπια για αύξηση στήθους: Αθώα ή ένοχα;

Χάπια για αύξηση στήθους: Αθώα ή ένοχα;

Ένας ειδικός απαντά σε γράμμα αναγνώστριας.

Ο Δρ. Νικόλαος Ναούμ, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, απαντά σε γράμμα αναγνώστριας για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ή όχι χάπια που υπόσχονται αύξηση στήθους.

Το γράμμα
Βρήκα αυτά τα χάπια που υπόσχονται αύξηση του μεγέθους του στήθους. Γνωρίζετε τίποτα γι αυτά; Είναι αξιόπιστα και μπορούν όντως να φέρουν αποτελέσματα ή είναι άλλη μια απάτη του διαδικτύου; Γενικότερα υπάρχουν χάπια ή συμπληρώματα που βοηθούν στην ανάπτυξη του στήθους; Οποιαδήποτε πληροφορία πάνω στο θέμα θα με βοηθούσε παρά πολύ.
Ευχαριστώ πολύ

Η απάντηση του γιατρού
Τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο internet δεν είναι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά και άκρως επικίνδυνα. Υπάρχουν χάπια τα οποία υποτίθεται ότι μιμούνται τα οιστρογόνα, με σκοπό να μεγαλώσουν το στήθος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά, καθώς οποιοδήποτε σκεύασμα αμφιβόλου ποιότητος μπορεί να προκαλέσει από γυναικολογικά προβλήματα μέχρι καρκίνο του στήθους. Κανένα φάρμακο λοιπόν δεν πρέπει να λαμβάνεται εάν δεν έχει έγκριση από τον ΕΟΦ, καθώς και καμία θεραπεία δεν πρέπει να δοκιμάζεται εάν δεν βασίζεται επάνω σε επιστημονικά και βιβλιογραφικά δεδομένα χρόνων.