Κάντε εξετάσεις σήμερα. Αύριο θα σας κοστίσουν

Κάντε εξετάσεις σήμερα. Αύριο θα σας κοστίσουν

Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγους Αττικής, από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, διακόπτει την διενέργεια ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων επί πιστώσει, για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Αυτό θα διαρκέσει, σύμφωνα πάντα με τις προθέσεις του Συλλόγου, φια όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να εξοφληθούν τα χρέη του Ο.Π.Α.Δ (Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Σ.Ρηγάκης και ο Γενικός Γραμματέας κος Γ.Ελευθερίου, υπογράφουν την ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

«Η οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. ΄Ηδη οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν τους 15 μήνες και πολλά ιατρεία και εργαστήρια οδηγούνται σε «λουκέτο». Οι παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ. απέβησαν άκαρπες, οι δε υποσχέσεις ουδέποτε εκπληρώθηκαν. ΄Ηδη οι οφειλές στην Αττική μόνο ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ.»

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συλλόγου, οι ιατροί θα σταματήσουν να κάνουν δεκτά τα αποκόμματα των βιβλιαρίων του Ο.Π.Α.Δ, και αν οι ασφαλιζόμενοι επιθυμούν να προβούν σε εξετάσεις, θα πληρώνουν τους ιατρούς με βάση το κρατικό τιμολόγιο. Την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα λαμβάνουν, θα μπορούν οι ασφαλιζόμενοι να τις προσκομίζουν στα ταμεία τους, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Τώρα, που θα βρουν τα λεφτά οι ασφαλιζόμενοι, δεν το ξέρει κανείς!