Γιατί οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες;

Γιατί οι γυναίκες βλέπουν περισσότερους εφιάλτες;

Είμαστε πολύ πιο αγχώδεις και ανήσυχες από τους άντρες

Oι γυναίκες βλέπουμε πολύ πιο συχνά εφιάλτες σε σχέση με τους άντρες. Πιο έντονα και συναισθηματικά όνειρα, που μας επηρεάζουν. Οι γυναίκες ξεχνάμε πολύ πιο δύσκολα ένα δυσάρεστο γεγονός απ' ό, τι οι άνδρες και συνηθίζουν να σκέφτονται αυτά που τις προβληματίζουν μέχρι να κοιμηθούν. Οι άντρες τις περισσότερες φορές κοιμούνται κατευθείαν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φορτισμένες καταστάσεις και οι φοβίες τους να τις ακολουθούν και κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ το υποσυνείδητο φέρνει στην επιφάνεια όλες τις στενοχώριες και τα άγχη.

H έρευνα του Πανεπιστημίου του Bristol στην Αγγλία διήρκεσε 5 χρόνια. Τα αποτελέσματα της ομάδας που μελετούσε τις διαταραχές του ύπνου έδειξαν πως μόλις το 19% των ανδρών που συμμετείχαν σε αυτήν έναντι του 34% των γυναικών είχαν δει εφιάλτες. Επομένως, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό των γυναικών είχαν επηρεαστεί από τα προβλήματα τους και τα είχαν μεταφέρει στα όνειρα τους βλέποντας πιο δυσάρεστα όνειρα που περιέχουν περισσότερες ατυχίες, δυστυχίες, αποτυχίες και αρνητικά αισθήματα για τον εαυτό τους. Οι κυριότεροι εφιάλτες που βλέπουν οι γυναίκες είναι τριών ειδών: το αίσθημα ότι κάποιος τις κυνηγά και η ζωή τους απειλείται, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και τα συγκεχυμένα όνειρα που φέρνουν δυσφορία. Αντιθέτως, οι άνδρες βλέπουν παρόμοιους εφιάλτες και τους βιώνουν συνήθως λιγότερο έντονα.

Τέλος, οι γυναίκες βλέπουν πιο πολύ ανθρώπους της οικογένειας τους, πιο αρνητικά συναισθήματα και λιγότερη επιθετικότητα σε σχέση με τα ανδρικά όνειρα, καθώς και πράγματα που σχετίζονται με τη φιλία ή σεξουαλικές φαντασιώσεις με ονειρικούς χαρακτήρες ανδρών, ενώ οι άνδρες ονειρεύονται τη σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε ακόμη:

Μάθετε πώς ο έρωτας δρα υπέρ της μακροζωίας και της διατήρησης της νεανικότητά σας!

Όταν κοιμάστε, τρίζετε τα δόντια σας;