Νυχτολούλουδο: Μπορεί να μας σώσει από το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο;

Νυχτολούλουδο: Μπορεί να μας σώσει από το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο;

Μυστικά της φύσης που συμβάλλουν σε μια καλύτερη ζωή

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή όπως επιβάλλεται κατά τη σύντομη αγγλική ορολογία του, PMS. Τι σημαίνει; Κράμπες, πόνοι στη λεκάνη και τη μέση, νεύρα, συναισθηματισμός, ημικρανίες, αυξημένη όρεξη, δυσκοιλιότητα, πόνοι στα πόδια και αδυναμία στα γόνατα, ακμή, αλλαγές στον ιδρώτα, πρήξιμο στο στήθος και στην κοιλιά, κατακράτηση υγρών και πολλά άλλα...

Τα παραπάνω συμπτώματα είναι ενδεικτικά και διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα ενώ τις περισσότερες φορές δεν αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή. Η ορμονοθεραπεία είτε με αντισυλλήπτικά είτε με άλλα μέσα, συχνά προκαλλεί άλλα προβλήματα. Οι επιστήμονες, ανακάλυψαν ένα έλαιο που άμβλυνε σημαντικά, τα οργανικά συμπτώματα του PMS.

Το εν λόγω έλαιο, είναι το έλαιο νυχτολούλουδου (Evening Primrose Oil) και προέρχεται από το σπόρο του νυχτολούλουδου. Αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο ανήκει στα Ωμέγα 6-λιπαρά οξέα. Το έλαιο νυχτολούλουδου έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ακμή ενώ παράλληλα προτείνεται η κατανάλωση του κατά την κύηση για την πρόληψη της προεκλαμψίας και για την καταπολέμηση του PMS, (ευερεθιστότητα, πόνος μαστών, κατακράτηση υγρών) του πόνου στο στήθος, της ενδομητρίωσης, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και των εξάψεων.

Στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες με έλαιο νυχτολούλουδου και μπουκαλάκια με συμπυκνωμένο υγρό. Μπορείτε να το καταναλώσετε από το στόμα, ή να κάνετε ακόμη και εντριβές μαζί με αμυγδαλέλαιο στην κοιλιά, στα πόδια, στο στήθος. Μπορείτε να βάζετε και σταγόνες πίσω από τα αυτιά ή ανάμεσα από τα φρύδια για ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Δοκιμάστε το!

Διαβάστε ακόμη:

Εξέταση «επανάσταση» για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Οι γυναίκες έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ροπή προς τον αλκοολισμό