Καρκίνος του μαστού: 5 συνήθειες που μπορούν να τον προλάβουν

Καρκίνος του μαστού: 5 συνήθειες που μπορούν να τον προλάβουν

Βάλτε τις στην καθημερινότητά σας και μειώστε τις πιθανότητες

Η έρευνα για τον καρκίνο του μαστού μας δίνει ολοένα και περισσότερα στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον της υγείας μας, και την πρόληψη της αρρώστιας, εφόσον υιοθετήσουμε καλές συνήθειες. Τα παρακάτω tips συνιστούν τρόπους να μειώσουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας.

1) Μην παραμελείτε την μηνιαία σας ψηλάφηση
Το αυτονόητο δηλαδή. Φροντίστε να λάβετε τις οδηγίες από τον γιατρό σας για να το κάνετε σωστά. Είναι καλή ιδέα γιατί, εσείς μπορείτε να εντοπίσετε ενδεχόμενα ογκίδια πολύ πριν την μαστογραφία.

2) Μετά τα 40, κάνετε απαραιτήτως μαστογραφία μία φορά τον χρόνο
Το να εντοπιστεί ένας όγκος σε πρώιμο στάδιο αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες να μπορέσει να ιαθεί.

3) Διατηρείστε σταθερό το βάρος σας ή, στην περίπτωση που είστε υπέρβαρη, μειώστε το
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι υπέρβαρες γυναίκες (ειδικά αυτές μετά την εμμηνόπαυση) έχουν περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης, ειδικά εάν το επιπλέον βάρος αποκτήθηκε στην ενήλικη ζωή τους. Επιπλέον, έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε ότι οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, που είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης και περισσότερες πιθανότητες μεταστάσεων.

4) Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα
Και κατά την άσκηση, φροντίστε να διατηρείτε τους χτύπους της καρδιάς σας ψηλά, για τουλάχιστον 20 συνεχόμενα λεπτά. Κι όμως, βοηθώντας την καρδιά σας, μειώνετε και το ρίσκο καρκίνου του μαστού.

5) Περιοριστείτε σε δύο με τρία αλκοολούχα ποτά εβδομαδιαίως
Το αλκοόλ, ακόμα και όταν η κατανάλωσή του γίνεται σε μικρές ποσότητες, πιστεύεται ότι συμβάλλει στην εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν την μείωση της κατανάλωσης, αφού πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περισσότερες από 70% γυναικών με καρκίνο του μαστού κατανάλωναν συστηματικά αλκοολούχα ποτά.

Διαβάστε ακόμα:
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία: Πρόγραμμα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε Χώρους Εργασίας
Προκαλεί το string, μυοσκελετικά προβλήματα, ημικρανίες και λοιμώξεις;
Προβλήματα με τον ύπνο; Αυτές οι τροφές θα σας λυτρώσουν!