Το ξέρατε πως κάποια τρόφιμα παίρνουν το χρώμα τους με την χρήση… εντόμων;

Το ξέρατε πως κάποια τρόφιμα παίρνουν το χρώμα τους με την χρήση… εντόμων;

Σίγουρα δεν είναι κάτι που περιμένατε να ακούσετε ή που θα θέλατε να γνωρίζατε γενικότερα στη ζωή σας, ψυχραιμία όμως γιατί το θέμα δεν είναι τόσο αηδιαστικό όσο ακούγεται. Τα κόκκινα, ροζ και μοβ τρόφιμα, όπως το γιαούρτι με γεύσεις φρούτων ή πολλά γλυκά με χρωματιστά γλάσα, περιέχουν το προσθετικό χρώμα Carmine ή εκχύλισμα κοχενίλης. Και τα δύο προέρχονται από θρυμματισμένα cochineal insects (έντομα κοχενίλης) ή, πιο απλά, σκαθάρια. Τα πρόσθετα είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία, κάποιοι άνθρωποι ωστόσο είναι ευαίσθητοι σε αυτά. Γι´ αυτό και η FDA (Food and Drug Administration) απαιτεί από τους κατασκευαστές να συμπεριλαμβάνουν αυτές τις χρωστικές στις ετικέτες με τις διατροφικές πληροφορίες του κάθε προϊόντος. Μάλλον δεν θα ξαναδείτε το γιαουρτάκι βατόμουρο με το ίδιο μάτι από δω και πέρα.